Bra men ändå lite av en besvikelse

FILMEN

Förra säsongen var seriens bästa och naturligtvis är detta svårt att slå. Därför är det inte speciellt överraskande att säsong 4 inte orkar leva upp till dess föregångare. Säsongen är fortfarande riktigt bra men dock inte lika bra. En orsak till detta är att avsnitten den här gången är mer fristående än de varit tidigare och det påverkar. Man känner inte riktigt att de hör ihop på samma sätt som tidigare. Dessutom har man dragit ner på de avsnitt som handlar om den stundande Armageddon, mitt favoritämne i serien, och det gör serien lite plattare.

Säsongen inleds med avslutningen på den cliffhanger vi bjöds på i slutet av förra säsongen när Rachel försökte ha ihjäl Stillson och faktum är att det nästan känns som om detta avsnitt borde ha varit med i förra säsongen istället för här. Men å andra sidan är det ju ett snyggt sätt att knyta ihop säsongerna.

Under resten av säsongen fortsätter sedan Johnny att hjälpa folk med sina syner. Han gör allt ifrån att leta reda på en rockstjärna som alla tror är död till att samarbeta med Stillson för att hitta dennes livs kärlek. När det gäller Stillson får vi även se mer av vad han egentligen är kapabel till när det verkligen gäller. Säsongen bjuder även på lite kärlek och denna gång inte mellan Johnny och Sarah för omväxlingsskull utan Johnny och en kvinna med samma typ av visioner som Johnny har. Man skulle faktiskt kunna påstå att de möttes i en vision.

Säsong 4 är på inga vis dålig men då den inte är lika bra som säsongen innan känns den ändå som lite av en besvikelse tyvärr. Min förhoppning nu är att man lägger in mer avsnitt som handlar om Armageddon och samtidigt knyter ihop avsnitten mer inför säsong 5.


EXTRAMATERIALET

Inte heller här har man valt att ta med extramaterialet från den amerikanska utgåvan.


TRE SAKER

1. Det julspecialavsnitt som visades strax efter att säsong fyra avslutats valde man att lägga med i säsong 5-boxen istället för här, där den egentligen hör hemma.

2. Favoritavsnitten i den fjärde säsongen är "Vanguard" och "Saved".

3. Det hintas lite att Johnny skulle ha haft synerna innan han råkade ut för sin olycka och det känns bara som en dålig efterkonstruktion.


HANS-ÅKE LILJA (2008-12-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2008
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (16/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA