Förutsägbar men ändå inte

FILMEN

Sarah och dottern Elissa flyttar till ett nytt hus för att få en ny start. Deras relation är inte den bästa och Sarah har varit allt annat än en god mor till sin dotter. I och med flytten blir de grannar med ett hus där en dotter brutalt mördat sina föräldrar och sen försvunnit spårlöst. Nu bor bara hennes bror Ryan, som uppfostrats av en släkting där och man kan minst sagt konstatera att resten av staden inte är så förtjusta i honom. Han, som de säger, sänker värdet på deras hus ordentligt.

Elissa blir dock vän med honom och efter ett tag utvecklar de känslor för varandra. Sarah är inte helt nöjd och ganska snart ska det visa sig att hennes instinkter inte är så fel som Elissa först trott…

"House at the End of the Street" är rätt förutsägbar. Det kommer inte direkt som en överraskning när man väl får reda på vad det är Ryan döljer. Men, det finns mer. När man tror man listat ut det visar det sig att det ändå inte alls är som man trott. Ryan har ytterligare en överraskning åt oss som tittar men framförallt åt Elissa.

Som Sarah ser vi Elisabeth Shue och som Elissa Jennifer Lawrence och båda gör rätt bra ifrån sig. Kanske att Shue känns lite krystad ibland men i stort sett så fungerar de. Bäst är dock Maz Thieriot som spelar Ryan.

"House at the End of the Street" är en hyfsad skräckfilm. Den ser till att man rycker till några gånger men framförallt så överraskar den lite just när man tror att man listat ut hur allt hänger ihop. Helt klart sevärd.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. När Elissa blir skrämd och säger något i stil med "You scared the crap out of me" översätts det med "Du skrämde pisset ur mig" vilket inte känns helt rätt…

2. Filmen skulle egentligen börja spelas in redan 2003 men blev framflyttad.

3. En nackdel i filmen är att de flesta relationer känns rätt konstlade…


HANS-ÅKE LILJA (2013-03-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (24/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA