En kultklassiker som får godkänt

FILMEN

Watty och hans polare ger sig iväg för att som vanligt råna en affär. Det är helt enkelt så Watty drar in sina pengar, och han har dessutom en uppsättning regler som han följer. Till exempel har han aldrig laddat sitt vapen så att ingen ska kunna bli skadad. Tyvärr har polaren Billy inte bara laddat pistolen utan också näsan, och hans paranoia leder till katastrof. De lämnar ett lik efter sig och Watty tar med sin flickvän Starlene iväg från stan, med både polis och lånehajar efter sig.

"Love and a .45" är en film som oförtjänt kallats en kopia av "Natural Born Killers". Likheterna börjar och slutar med att man följer ett par som är på flykt från rättvisan. Dessutom gjordes "Love and a .45" först, och ska man göra en jämförelse så är den mer lik exempelvis "True Romance" i tonen. Det är en actionthriller med vass dialog, och dessutom en av Renée Zellwegers första stora roller. Genrefavoriten Jeffrey Combs dyker dessutom upp som helgalen maffiaskurk och gör givetvis ingen besviken.

Regissören och manusförfattaren C.M. Talkington gör här sin debut, och fick sen vänta fem år på sin nästa chans att göra film. Lite svårt att förstå, då filmen är riktigt hygglig och dessutom blev lite av en kultklassiker. Ibland blir det lite för trashigt för min smak, men jag accepterar filmens kultstatus och ger den godkänt.


EXTRAMATERIALET

Inget listas på omslaget, men vi får ett kommentarsspår och två storyboardade scener som är tämligen menlösa.


TRE SAKER

1. Omslaget jämför filmen med inte mindre än fem andra filmer: "Natural Born Killers", "True Romance", "Reservoir Dogs", "Drugstore Cowboy" och "Wild At Heart".

2. Man lyckas dessutom hänvisa till verklighetens Bonnie & Clyde.

3. Starlene är ett så sjukt bra white trash-namn.


HENRIK ANDERSSON (2013-02-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Kommentarspår, Storyboards
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (28/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
KOMEDIERNA