Polisserie med zombiekrafter

FILMEN

Olivia "Liv" Moore (Rose McIver) är en lovande läkarstudent som hellre är hemma med fästmannen Major (Robert Buckley) än går ut med kollegorna. Efter ett skift blir hon dock övertalad att följa med på en båtfest. Festen slutar dock i kaos och Liv blir riven av en zombie. Detta leder till att hon vaknar upp i en likpåse och inser att hon själv blivit en zombie. För att inte riskera att skada någon bryter hon sin förlovning och tar ett jobb på bårhuset.

Zombies popularitet har växt enormt de senaste åren och "iZombie" är endast en i raden av serier/filmer där de dyker upp. Trots att det är en del blodstänk hit och dit samt en hel del ätandes av hjärnor är detta en ganska "lugn" serie. Någon jämförde den med "Buffy the Vampire Slayer" och jag kan inte annat än hålla med. Fokus ligger på Livs personliga relationer och att lösa de mordfall de får in till bårhuset. Ju längre mot säsongsavslutningen vi kommer ju mer vävs detta ihop med zombiedelen. Tack vare detta få vi som åskådare upp ett intresse för serien för att sedan inte kunna lägga den ifrån sig.

Det enda egentliga problem jag har med denna serie är relationen mellan Liv och Major. Då serieskaparna valt att visa Liv som vanlig människa en väldigt kort tid i början för att sedan hoppa flera månader in i tiden får vi aldrig utrymme att sörja Livs tidigare liv som hon tvingats ge upp. Om vi i stället fått följa Liv direkt efter att hon blivit zombie och hur hon upptäckt vad det betyder skulle serien få ett mycket större djup och vi skulle komma ännu närmare. Då skulle det kännas ännu mer när Major ständigt råkar illa ut. Nu bryr jag mig betydligt mer om andra karaktärer som inte är återkommande.

Överlag är dock "iZombie" en perfekt serie att gotta ner sig i om man gillar polisserier som tar hjälp av övernaturliga krafter för att lösa mord. Passar perfekt i DVD-hyllan bredvid serier så som "Grimm" och "Buffy the Vampire Slayer". Liten varning dock, detta är ingen serie att äta framför.


EXTRAMATERIALET

De borttagna scenerna medför inte så mycket till själva handlingen. Visst är det några få extra scener att se, men den spänning som hänger över de hela avsnitten saknas och det blir inte särskilt roligt. Magin är borta.

Ofta tycker jag att extramaterial med Comic Con-paneler är alldeles för korta. I det här faller känns det nästan tvärt om. Panelen hade kunnat kortas ner något. Det roligaste är de få stunder då Robert Buckley (Major) och David Anders (Blaine) får ordet. Tråkigt nog händer det dock inte så ofta.


TRE SAKER

1. "iZombie" kommer från skaparna av bland annat "Veronica Mars" och baseras på serien med samma namn från Vertigo Comics.

2. Rose McIver (Liv) och David Anders (Blaine) har jobbat tillsammans tidigare i serien "Once upon a time". Rose spelar där Tingeling och David spelar Dr. Whale.

3. När den ständigt aktuella frågan i världen och Hollywood är jämlikhet mellan både kön och ras är det ganska uppfriskande att se en serie som har en kvinnlig huvudkaraktär där hennes två stora sidekicks är mörkhyad och indier.


EMMA ÅKERLIND (2016-03-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2016
Bolag: Warner Bros.
Tema: Zombies
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Comic-Con Panel, Deleted Scenes
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA