En välkommen comeback

FILMEN

Johan Falk är tillbaka. I den första filmen i omgång två, eller sjunde filmen totalt handlar det om knarksmuggling. När vi kommer in i filmen är Falk och hans team i Tyskland för att infiltrera en smugglarliga. Allt går dock inte som planerat och uppdraget misslyckas. I Stockholm återser vi Frank Wagner som inte jobbat som informatör/infiltratör för polisen på två år. Han driver sin klubb och har det rätt bra. Men så när hans tjejs bror försvinner ger han sig in i leken igen. Inte för att hjälpa polisen utan för att utkräva hämnd. Problemet är bara att de han beblandar sig med nu skiljer sig rätt mycket från de gangsters han är van vid….

Johan Falk känns lite mer internationell den här gången. Om det är för att handlingen delvis utspelar sig utomlands låter jag vara osäkert men jag gillar det. Filmen känns lite mer genomtänkt än vad de tidigare gjorde och att sen Joel Kinnaman återigen dyker upp som Frank är ett extremt stort plus. I många av de tidigare filmerna var han den absolut största behållningen. Men med det sagt måste jag även säga att Jakob Eklund ryckt upp sig lite och känns mer stabil i sitt skådespeleri nu än han gjorde tidigare. Han känns inte så överspänd som han kunde göra i vissa av de tidigare filmerna.

Allt som allt är "Johan Falk 7 - Spelets regler" en klart godkänd comeback för Falk och hans gäng. Nu återstår det fyra filmer i den här omgången och fortsätter man i samma stil kommer denna omgång att slå den första. Sen är ju frågan om Kinnaman är med i de kommande filmerna och om inte, om man klarar sig utan honom.


EXTRAMATERIALET

En trailer för nästa film bjuds vi på.


TRE SAKER

1. Det är inte lika många "men va fan" från Falk den här gången.

2. Kul att man fått med sig så många av skådespelarna från första omgången igen.

3. Det känns som om man velat få Falk lite tuffare den här gången. Återstår att se om man lyckats…


HANS-ÅKE LILJA (2012-10-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (19)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Nordisk film
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Trailer för nästa film.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA