Ett personligt hot

FILMEN

I film tio utsätts Johan Falk för ett personligt hot. Hans styvdotter Nina kidnappas nämligen när hennes riktiga pappa lånar pengar av fel personer. Till en början försöker han fixa fram pengar genom att stjäla från alla han kan stjäla från men när Falk fattar misstankar och följer efter honom uppdagas allt och en kamp mot klockan för att hinna rädda Nina startar.

"Organizatsija Karayan" är riktigt spännande även om den har en del brister. Den blir lite för amerikaniserad när Falk ger sig in i leken på egen hand, för officiellt får han ju inte vara med och försöka hitta dottern. Eller på slutet av filmen när något händer som rimligtvis inte borde kunna hända. Jag ska inte gå in mer på det här med risk för att avslöja handlingen för er men ni kommer att förstå varför realismen i Johan Falk-filmerna får en sig en törn när ni ser "Organizatsija Karayan".

Vi får även se mer av Seth och Sophies relation. Sophie försöker allt hon kan för att få honom att acceptera att han nu är hennes tjallare. Han är dock inte lätt att övertala och jag kan inte låta bli att undra vem det är som lurar vem. Och att det inte är helt lätt att få fram ser vi ett utmärkt exempel på här.

"Organizatsija Karayan" är helt klart av de bättre filmerna i serien även om den också är väldigt orealistisk vissa stunder. Kan man acceptera det blir det dock riktigt bra 90 minuter vi bjuds på. Och det gäller att ta tillvara på dem, det är nämligen inte många filmer kvar i omgång två och än så länge har vi inte hört något om nya filmer…


EXTRAMATERIALET

Trailers för alla filmerna.


TRE SAKER

1. För lite av Seth den här gången. Han var med men jag vill se mer av honom.

2. För lite av Frank. Han är med men väldigt lite.

3. Det finns en väldigt autentisk badkarsscen i filmen som känns väldigt verklig.


HANS-ÅKE LILJA (2012-12-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (19)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Nordisk film
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Widescreen 1.78:1
Bild: Dolby Digital 5.1
Extramaterial:
Trailers
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA