Film nummer sex först tv

FILMEN

Även om Fjällbackafilmerna är fristående tycker jag att det är oerhört märkligt att man väljer att visa "I betraktarens öga" först på SVT, redan julen 2012 för att sedan släppa dem som film nummer sex på dvd. Men men…

I den här filmen, som alltså är nummer sex, står tv-programmet "Antik i kubik" i fokus, ett tv-program precis i samma anda som det riktiga "Antikrundan". Tv-produktionen är i Fjällbacka för att spela in ett program och samtidigt är Ericas (Claudia Galli Concha) syster Anna (Sofia Zouagui) hemma på besök. Givetvis träffar Anna tv-programmets programledare och stora stjärna Claes Wager (Per Morberg) och tycke uppstår. Under sin vistelse i Fjällbacka hittar Anna sin gamla vän död i en bil på en parkering och vips är mordgåtan i gång där givetvis Erica blir indragen och nu även hennes syster.

Filmen innehåller som vanligt massor med kända ansikten som Anki Lidén, Monica Nielsen, Johan Hedenberg och Matias Varela. Det är det som gör de här filmerna lite bättre, att många biroller spelas av någon man känner igen. Sådant höjer betyget och absolut skådespelandet. Jag tycker inte filmen är varken bättre eller sämre än någon av de andra, den fungerar fint för lite slötittande.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. I den här historien är det som alltid en historia från det förflutna som spökar, en riktigt tragisk sådan – precis som vanligt.

2. Regissör till denna film är Jörgen Bergmark som även har skrivit manus för ett flertal av SVT:s längre serier, bland annat "Skeppsholmen" och "Livet i Fagervik".

3. Monica Nielsen spelar en karaktär som heter just det – Monica!


MARIA EREMO (2014-01-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Nordisk film
Tema: Svenska deckare
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (13/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA