Säsong två är inte lika stark

FILMEN

I säsong två av den fantastiska serien "Starke man" får vi åter igen träffa Lars-Göran Bengtsson (Anders Jansson) som kommunalråd i Svinarp. Även i denna säsong medverkar Matts (Magnus Mark), Gunvor (Anna Blomberg) och Jonna (Claudia Galli). Trion som ständigt får städa upp efter Lars-Görans dumma påhitt.

I den här säsongen går han, om möjligt, ännu längre i varje fråga som ska avhandlas. Om kommunalråd i verkligheten agerar som han gör i många frågor så undrar man ju om de skulle få sitta kvar. Men förmodligen händer det gång på gång, det är väl där seriens skapare får sina uppslag ifrån. När säsongen börjar har ju Lars-Göran blivit lämnad av sin fru Gunilla. Han bor nu i en husvagn som står uppställd på Matts tomt. Något Matts fru inte är vidare förtjust i. Lars-Göran är nämligen inte mannen som vet var gränserna går, så att ockupera familjens badrum på morgonen eller vara först på morgontidningen är inget som bekommer honom. Och snälla Matts mesar med så man blir galen, precis som han brukar.

Ungkarlslivet är något Lars-Göran vill ta vara på och under en båtresa går till sängs med kvinnan som sedan visar sig bli hans motståndare i den kommunala politiken. Men det räcker så klart inte, i varje avsnitt gör han dumheter som bara blir värre och värre.

Dessvärre tycker inte jag att säsong två är riktigt lika bra som den första. Det kan bero på att man sett det för liksom och att det inte bjuds på några större överraskningar. Det är fortfarande väldigt bra, men når inte riktigt samma höjd som föregångaren. Däremot upplever jag att de andra karaktärerna får kliva fram lite mer och det uppskattas. Alla gör sina roller oerhört bra och jag tror att det är för att de är just vanliga människor, torra och tråkiga, som gör att det hela blir så kul.


EXTRAMATERIALET

Lars-Görans biktbås och Jonnas språkskola. Inget spektakulärt direkt men fyller sin funktion och ger oss lite mer humor. Dock står jag fast vid samma åsikt som vid recensionen av första säsongen att här hade man kunnat bre på med massor av roligt material i form av bloopers, intervjuer och andra roliga saker. Dålig insats kan jag tycka.


TRE SAKER

1. Lika många avsnitt denna säsong, 13 stycken.

2. Ett tips när man ska se serien är att ha "skämskudden" nära till hands. Den kommer behöva användas vid ett flertal tillfällen, ja i de flesta avsnitt faktiskt.

3. Andra säsongen hade för få tittare enligt SVT och därför har man valt att lägga ner serien. Bra beslut tycker jag som hellre minns den som något fantastiskt.


MARIA EREMO (2012-03-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2012
Bolag: SF
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Lars-Görans biktbås, Jonnas språkskola
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA