En riktigt obehaglig film...

FILMEN

En serie brutala kvinnoöverfall inleder denna den åttonde filmen om Irene Huss och hennes kollegor. Vi får se hur Huss jagar en riktigt sadistisk kille som via dejtingsiter på nätet lurar till sig träffar med unga tjejer som han sen mördar på ett brutalt sätt. Till en början står Huss och gänget rätt handfallna och har ingen aning om hur de ska komma vidare i utredningen. Men via det andra offrets dator får de till slut kontakt med gärningsmannen och en katt- och råttalek tar sin början.

"Det lömska nätet" är den hittills otäckaste filmen om Huss. Det känns verkligen som om detta skulle kunna hända på riktigt. Det skulle kanske de flesta fallen som hamnar på Huss bord men detta är extremt otrevligt. Detta gör filmen väldigt bra, men samtidigt väldigt otäck.

Karaktärerna känns mer och mer inarbetade för varje film och här stämmer det för alla. Huss känns äkta, Fredrik mer säker på sig själv och Johnny blir bara bättre och bättre för varje film. I de första filmerna tyckte jag han kändes rätt överdriven men nu gillar jag honom skarpt. Dag Malmberg gestaltar honom på ett väldigt bra sätt och det är nästan att han börjar framstå som en favorit. Även Lasse Brandeby har växt in i sin roll som gruppens chef och man kan nu se honom utan att hela tiden tänka på Kurt Olsson eller "Rena Rama Rolf" och det gillar jag.

"Det lömska nätet" är med andra ord en fullträff om man gillar svenska polisfilmer och lovar dessutom riktigt gott för de fyra kommande filmerna. Fortsätter de så här har vi många trevliga timmar att se fram emot.


EXTRAMATERIALET

I extramaterialet får vi en intervju med Angela Kovacs där hon berättar om hur det är att spela supersnuten Irene Huss samt en intervju med regissören Richard Holm. Problemet med intervjuerna är att man inte har någon som ställer frågor utan i stället har skyltar med frågorna innan vilket känns rätt taffligt.


TRE SAKER

1. Regissören Richard Holm gör stuntscenen i början av filmen där cykelbudet kraschar och spelar sen också vakten på sjukhuset som inte vill släppa in Irene.

2. Fyra filmer till ska det komma innan 2011 är slut.

3. Två Hollywood-bolag har gjort förfrågningar om att göra amerikanska varianter av Irene Huss-filmerna så snart får vi kanske se Renée Zellweger som Huss, eller blir det Hoss på engelska?


HANS-ÅKE LILJA (2011-08-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (12)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Nordisk film
Tema: Svenska deckare, Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Intervjuer med filmens regissör Richard Holm och Angela Kovacs som spelar Irene Huss
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA