Svagare än föregångaren

FILMEN

Hamilton är tillbaka. Den här gången ger han sig ut för att frita sin guddotter som kidnappats av terrorister för att hämnas på flickans mamma som är Säpochef och gjort uttalanden som terroristerna uppfattar som fientliga. Han utför operationen privat och har endast hjälp av flickas far, Mouna som han jobbat med tidigare samt Patrik som har en skuld till Hamilton. Denna grupp tar sig in hos terroristerna för att befria flickan. Vad de inte vet är att amerikanerna vill att hennes kidnappare ska fortsätta vara fri och att Hamilton bör försvinna…

Jag gillar "Hamilton 2 – Men inte om det gäller din dotter". Filmen fick rätt dåliga recensioner när den visades på bio och jag måste säga att jag tycker det är lite oförtjänt. Visst, vi blir inte lika personliga med Hamilton den här gången som i första filmen och visst, det är en massa action men vadå? Det är väl den typen av film det här är?

Återigen ser vi Mikael Persbrandt som Hamilton och återigen gör han en strålande insats. Han är överlägset den bästa Hamilton. Det man kan klaga på är kanske att det går lite för lätt för Hamilton och hans gäng. De är fyra mot en massa terrorister med de lyckas ändå rätt bra. Detta är ett problem som många actionfilmer drabbas av och nu har jag visserligen inte läst just den Hamiltonbok filmen är baserad på men de andra jag läst är väldigt trovärdiga och det gör just detta lite extra beklagligt.

Något som är realistiskt är dock att Hamilton faktiskt får blåmärken när han åker på spö, han får ett igenmurat öga efter att ha torterats. Han ser kort och gott ut som om han åkt på stryk när han gjort det och det är inte alltid så i filmens värld. Ibland kan de slå varandra hur mycket som helst utan att de får så mycket som en skråma.

"Hamilton 2 – Men inte om det gäller din dotter" är inte lika bra som "Hamilton - I nationens intresse" men den är helt klart sevärd och underhållande. Gillar man action, Persbrandt och Hamilton ska man definitivt se den.


EXTRAMATERIALET

Inget tyvärr...


TRE SAKER

1. Säga vad man vill men vid mordförsöket i början av filmen skjuter terroristen verkligen som en kratta.

2. Ibland är de inblandades engelska rätt dålig. Vet inte om det är meningen just för att de faktiskt är svenskar eller om de helt enkelt inte kan bättre…

3. Filmen var med sina 90 minuter oväntat kort…


HANS-ÅKE LILJA (2013-01-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
© Disney
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Disney
Tema: Svenska deckare
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA