Den riktige Hamilton är här!

FILMEN

Mikael Persbrandt är den senaste skådespelaren i raden att iklä sig Jan Guillous superagent Carl Hamiltons uniform. Tidigare har vi sett både Stellan Skarsgård, Stefan Sauk, Peter Haber och Peter Stormare men personligen tycker jag Persbrandt är överlägset bäst. Han gör ett lysande jobb som Hamilton. Han kan vara både tuff och totalt obeveklig men samtidigt väldigt sårbar. Detta gör hans version av Hamilton till rätt mänsklig, även om han naturligtvis är en supermänniska jämfört med oss dödliga…

Den här gången är det vapensmuggling som står på agendan och Hamilton har lyckats infiltrera en grupp ryska smugglare som ska sälja vapen till terrorister och hans uppdrag är att ta reda på var vapnen till slut hamnar. Något går dock snett och en annan grupp stjäl helt enkelt vapnen och dödar alla inblandade… utom Hamilton som lyckas fly och ta sig tillbaka till Sverige. Hamiltons nya uppdrag blir nu att hitta de försvunna vapnen innan de används i något terroristdåd. Så långt är filmen en riktig actionrulle men vi får även se hur Hamiltons privatliv går bokstavligt talat åt skogen just på grund av att han är den han är och frågan som ställs är om vissa personer får göra vad som helt när det är i nationens intresse…

Som sagt gillar jag Persbrandts version av Hamilton och jag tycker han gestaltar honom på ett sätt som både gör honom till den superagent som han ska vara men även till en människa som har problem som, kanske inte vem som helst men ändå, kan ha. De som läst böckerna om Hamilton kommer att känna igen en del karaktärer som dyker upp och främst PLO-agenten Mouna som hjälper Hamilton.

När det gäller action är det ingen som kommer att klaga. Det är full fart i filmen hela tiden och Persbrandt har biffat till sig så han passar riktigt bra som hemlig agent och han påminner faktiskt en hel del om James Bond. Det tog några filmer och en massa år men nu har man äntligen funnit den riktiga Carl Gustav Gilbert Hamilton och jag gillar honom.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är tyvärr inte lika bra som själva filmen. Dels för att en av de två saker vi erbjuds är en musikvideo med låten "My own worst enemy" från filmen och hur roligt är det med musikvideos? Inte alls om ni frågar mig, och dels för att bakom kulissern- filmen känns som ett riktigt slarvjobb. Det ser ut att vara filmat av någon som bara gått omkring med kameran och om någon haft tid att snacka har han eller hon fått säga något. Nä, den känns riktigt slarvigt gjord.


TRE SAKER

1. Detta är den första filmen i en serie om tre där Mikael Persbrandt spelar Carl Hamilton.

2. Persbrandt pratar riktigt bra engelska vilket känns bra för filmens trovärdighet.

3. Själva blu-ray boxen är rätt imponerande i sitt utförande. Titeln instansat och svart till färgen. Riktigt läcker.


HANS-ÅKE LILJA (2012-05-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
© Disney
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Disney
Tema: Svenska deckare
Ljud: DTS-HD 5.1 MA
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
Extramaterial:
Hamilton - bakom kulisserna, Musikvideo: My own worst enemy
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA