Dan Ekborg och Per Ragnar är aldrig fel

FILMEN

"Beck 20 – Advokaten" handlar om stjärnadvokaten Patrik Hansson som hittas mördad i sin lägenhet. Polisen larmas av en kvinna som befann sig i lägenheten när Hansson mördades och efter att ha flytt undan mördaren på toaletten lyckats kalla på polis.

Martin Beck får naturligtvis hand om fallet men det blir svårare än man först kan tro. Det visar sig att Hansson dels rört sig i kriminella kretsar och dels varit på väg att avsluta ett stort mål mot ett stort företag. Han har med andra ord en hel del fiender.

För att göra bördan ännu tyngre för Beck har Gunvald beordrats inre tjänst för hans handlande i film 19, "Gamen". Han får nu nöja sig med att leta information, något som han naturligtvis inte gillar.

I rollen som advokat Hansson ser vi Dan Ekborg och i rollen som VD för det stora företaget som Hansson processar mot ser vi Per Ragnar. Som ni själva förstår går det inte att misslyckas med sådana skådespelare. Ekborg gör den lite små sliskige advokaten på ett helt underbart sätt och Per Ragnar är helt enkelt Per Ragnar. Två mycket starka rolltolkningar.

Dessutom har vi ju det vanliga gänget med Peter Haber och Mikael Persbrandt i spetsen som nu blir mer och mer samspelta. Gunvald och Oskars relation utvecklas mer och samspelet mellan dessa två karaktärer är grymt bra. Jag vill lugnt påstå att karaktärerna i denna den tredje omgången filmer helt klart är den bästa. Just, ja, vi får inte glöma Becks granne som har en ovanligt stor roll i "Advokaten".

I och med "Advokaten" har vi nått halvvägs genom den tredje omgången filmer om Martin Beck. I och med nästa film tangerar man antalet Bondfilmer som gjorts. Det säger en hel del om kvalitén och populariteten hos "Beck". Jag har sagt det förr men säger det igen. "Beck" är helt klart den bästa polisserie (serie med filmer) som gjorts i Sverige, tveklöst.


EXTRAMATERIALET

Filmen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Ta en titt på officiella sidan när ni får lite tid över. Den har nu uppdaterats väsentligt och ser mycket trevlig ut.

2. För er som inte sett de tidigare "Beck"-filmerna släpps nu alla igen på DVD. De släpps i boxar om fyra filmer och alla har nu samma stil som de nya filmerna. Det vill säga de har det där blå-vita polisavspärrningsbandet på omslaget.

3. Nu blir det lite uppehåll i DVD-utgivningen av "Beck"-filmerna. Den 21:a filmen kommer i juni med dessförinnan kommer "Beck 22 – Den Svaga Länken" på bio den 23/3.


HANS-ÅKE LILJA (2007-03-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (55)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Nordisk film
Tema: Beck
Ljud: DTS 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA