Pensionera Beck och låt andra ta över

FILMEN

Jag misstänkte det redan när förra filmen slutade och jag fick rätt. Vi fick fler "Beck- filmer. Denna är den 39:e i ordningen och en till kommer under 2020 och sen kommer det ytterligare två till under 2021 och det mesta är sig likt.

Beck sitter mest på sitt kontor och hakar på de andra lite då och då samt att han samspråkar med grannen. När det gäller grannenscenerna kan förresten den i den här filmen vara den sämsta någonsin. Känns mest larvig.

När det gäller de andra, förutom Steinar och Alexandra, så har de förpassats till birollsfigurer vilket känns riktigt trist. Tidigare har det ofta varit två parallella fall där fler av karaktärerna fått komma till tals men nu är de mest statister på kontoret. Ayda nämns bara vid namn och syns inte alls. Kanske ville inte Elmira Arikan, som spelar henne, vara med och så har man varit för oengagerad för att hitta en ny skådis? Jag vet inte.

Steinar och Alexandra som å andra sidan får mer att göra utreder denna gång ett mord och det visar sig ganska snart att den huvudmisstänkte, Josef, är en undercoverpolis som i slutändan verkar bli kollega med dem. Jag kan tänka mig att han och Steinar bildar framtidens par där Steinar blir den nye Beck och Josef den nye Gunvald. Och det kommer säkert att fungera men å andra sidan: vill vi ha det så? Personligen skulle jag kunna tänka mig att man börjar om och hittar nya skådisar. Ge dem sex eller åtta filmer och alla kommer att ha glömt Peter Haber och gänget.

"Beck 39 - Undercover" är hyfsad men känns som sagt mer som vilken polisfilm som helst. Beck själv känns som en pensionär som nätt och jämt orkar stappla fram och Steinar har gått från tuffing till en mjuk och ganska korkad snubbe som försöker lära sig hur Tinder fungerar. Det går med andra ord utför med Beck och gänget och jag hoppas de resterande tre inspelade filmerna är bättre för annars blir det nog svårt att få göra fler...


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Steinar och Becks dotter Inger verkar vara på väg att få till det.

2. Grannenscenerna är för svaga. Jag förstår att de hör till men man kan väl även kräva viss kvalité på dem?

3. Kan Josef vara seriens räddare? Jag hoppas det.


HANS-ÅKE LILJA (2020-11-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (55)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: CMORE
Tema: Beck
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA