Knäckt Gunvald ställer till problem

FILMEN

"Beck 5 – Pensionat Pärlan" börjar dramatiskt med att Gunvald Larsson kör ihjäl en liten flicka. Knäckt av detta beslutar sig Gunvald för att med alla medel ta reda på vem flickan var. Detta försvåras dock när ingen anmälan kommer in om någon försvunnen ung flicka…

Parallellt med detta utreder gruppen en sprängning av en taxi i Stockholm. Spåren leder till smugglare och sakta men säkert knyts detta ihop med Gunvalds påkörda flicka. Filmens slut är dessutom otroligt tragiskt.

För Mikael Persbrandt är "Beck 5" helt klart den filmen, så här långt i serien, som krävt mest av honom. Han måste här låta Gunvalds hårda yta spricka och sedan släppa fram en osäkrare sida, en sida som lider oerhört av vad han gjort. Persbrandt levererar som väntat och det är ingen som kommer att bli besviken på hans framträdande. Mycket bra!

Vi får dessutom reda på att det återigen är Gavling som ligger bakom smugglingen. Den uppmärksamme tittaren känner igen honom från "Beck 3" där han var hjärnan bakom en annan smuggling, då från Polen.

Vi får även stifta lite mer bekantskap med Peter, Ingers nya pojkvän, som spelas av Lasse Lindroth. Martin blir direkt misstänksam mot Peter och vore det inte för Lena skulle han naturligtvis kört en hel bakgrundskoll på honom.

"Beck 5" är en stark film där många av de inblandade verkligen får visa vad de går för.


EXTRAMATERIALET

Tyvärr finns inget extramaterial på denna film.


TRE SAKER

1. Tyvärr gick Lasse Lindroth bort 1999 och hann bara vara med i ytterligare en "Beck"-film efter "Pensionat Pärlan".

2. Efter att ha sett fem av de första "Beck"-filmerna tycker jag nu att inledningsmusiken är rätt enerverande.

3. Det är kul att se Beck, Gunvald och Lena undercover på Estlandsfärjan med stora snäckor i öronen. Föga troligt att ingen skulle ha upptäckt detta. Observera också att filmen spelades in innan det blev vanligt med handsfree till mobiltelefonerna.


HANS-ÅKE LILJA (2002-11-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (55)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2002
Bolag: Nordisk film
Tema: Beck
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (17/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA