Slutet för Beckfilmerna?

FILMEN

Den 34:e Beckfilmen "Sista dagen" börjar med att Beck går in till nya chefen och säger upp sig. Sen sker ett polismord och Beck måste kasta sig in i utredningen. Själva polismordet är resultatet av att några trafikpoliser försöker stoppa en bil som kör för fort. När föraren inte stannar tar de upp jakten. För att komma undan skjuter då föraren mot polisbilen. Mördaren har dock en helt annan agenda än att döda en polis...

Beck och gruppen får en ny chef i den här filmen då den tidigare som spelades av Jonas Karlsson fått en befordran. Detta känns dock lite ofärdigt. Varför försvinner han inför sista filmen? Varför får den nya chefen komma in i sista filmen? Ville man göra något mer med detta som man inte hann med eller var det bara så att Jonas Karlsson var upptagen med annat? Som det är nu känns det lite ofullständigt att man på detta slarviga sätt byter ut chefen. Men, men, kanske finns det planer på flera filmer och att denna tråd då tas upp igen.

Jag gillar "Sista dagen" och man undrar hela tiden vad det är mördaren är ute efter. Hur kan han vara så kall som han är? Och vi får en lösning som dels känns logisk men som samtidigt kanske känns lite som om man tar den lätta vägen ut. Om man är så motiverad som mördaren är borde detta kanske sitta i hela vägen? Eller inte, jag vet inte riktigt. Jag tyckte att det kändes som om man smet undan lite i och med slutet när jag såg filmen, men när jag nu skriver detta känns det lite ändå rätt okej.

Man lämnar dock en hel del trådar efter sig. Hur går det för Steinar och hans dotter? Hur går det för Oskar och hans fru? Säger Beck upp sig eller inte? Frågar ni mig så kommer det fler filmer och nu när Steinar gjort sitt intåg tycker jag att det vore riktigt kul om det blev fler. Jag skulle till och med vilja gå så långt som att säga att även om inte Peter Haber vill spela Beck mer så skulle serien kunna överleva utan honom - även om man ska akta sig för att byta namn på filmerna från "Beck" till "Steinar".


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Steinar är riktigt bra!

2. Grannen och Beck planerar att öppna ett kasino när/om Beck pensionerar sig, eller är det kanske mest grannen som gör det?

3. Ni som vill ha mer av Steinar, det vill säga Kristofer Hivju, får det via säsong sex av "Game of Thrones".


HANS-ÅKE LILJA (2016-06-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (55)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Nordisk film
Tema: Beck
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (25/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA