Spännande Wern med abrupt slut

FILMEN

"Drömmen förde dig vilse" är en riktigt spännande film om Maria Wern (Eva Röse) som genast kastas in i en misshandel på väg hem från krogen. Maria håller på att stryka med på kuppen men får nöja sig med oro om att ha blivit smittad av någon sjukdom efter att ha rivit sig på gärningsmannens spruta som låg i hans ficka. Samma kväll som misshandeln äger rum blir en kvinna misshandlad en bit bort i Visby. Hon vill inte anmäla händelsen och nästa kväll blir hon brutalt mördad. Kvinnan hittas i en offentlig brunn och hon är tömd på blod

Samtidigt som Maria våndas över sin eventuella smitta pågår det en flirt med den nya polisen Sebastian (Erik Johansson). Ytterligare ett mord sker och nu börjar det bli bråttom för poliskåren på Gotland.

Givetvis är Allan Svensson, Peter Perski, Ulf Friberg och Tanja Lorentzon med i sina roller, precis som vanligt. Dessutom gör Thomas Hanzon, Göran Gillinger och Susanne Thorson tre bra insatser.

Det är en spännande Maria Wern-film och jag hoppar till flera gånger. Men helt plötsligt är den bara slut. Visst, de är bara 90 minuter långa men gick det inte väldigt snabbt där på slutet?


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. En duschscen är riktigt rolig och bra spelad mellan Eva Röse och Erik Johansson.

2. En annan scen där Erika står på stranden och kramas med sin nya kärlek fastnar på näthinnan, det är snyggt foto just där.

3. Filmen skiljer sig väldigt mycket från boken. Så mycket att jag till en början inte ens tänkte på att filmen faktiskt baseras på en av Anna Janssons romaner. Till exempel blir en stor betydande del i boken endast en sak som nämns i förbifarten i filmen.


MARIA EREMO (2014-02-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (6)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: SF
Tema: Svenska deckare
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA