Samma story, samma karaktärer, ny serie

FILMEN

Knappt hann "Bosch" sluta förrän spin-offen "Bosch: Legacy" annonserades ut. I slutet av säsong sju så ser vi Bosch lämna polisen för att bli privatdetektiv och det är där "Bosch: Legacy" tar vid. Varför man inte bara kallade denna för "Bosch - Säsong 8" vet jag inte men det är så det känns men det undantaget att en del karaktärer inte längre är med. Framförallt är det Bosch själv, hans dotter (som nu är polis) och advokaten Honey Chandler som spelas av Mimi Rogers som följt med till nya serien. Vi ser även gästinhopp av Bosch tidigare partner Edgar och några andra men de är bara biroller i det hela.

Skillnaden nu är att Bosch inte riktigt har samma befogenheter som privatdetektiv som han hade som polis. Han löser dock det på sitt eget sätt och det är kanske hans minsta problem. Nu måste han hitta klienter som kan betala hans lön så han överlever. Under säsongen får han ett uppdrag som går ut på att hitta en rik mans barn som kanske finns, eller inte samt att han hjälper Honey som nu börjar komma igång med advokatarbetet igen efter att han blivit skjuten i säsong 7 av "Bosch".

Jag gillade "Bosch" och gillar även "Bosch: Legacy" då det inte är någon större skillnad på serierna. Titus Welliver levererar som vanligt och Madison Lintz som spelar hans dotter är lika bra och lika stel som i "Bosch". Hon får mer tid nu så jag gillar henne bättre här faktiskt men emellanåt blir hon lite väl stel.

En andra säsong har redan börjat spelas in och det är tur det för den första slutar med en cliffhanger som jag gärna vill se en upplösning på. Nu återstår det bara att se hur många säsonger vi får av denna eller om man kanske hittar på en spinn-off till…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det telefonnummer som Bosch uppger i serien (323-244-5631) går faktiskt till Boschs telefonsvarare.

2. I böckerna om Bosch är det en advokat vid namn Micky Haller som han samarbetar med. Dock äger Netflix rätten till den karaktären så därför får Honey kliva in här.

3. Karaktären Carl Rogers som har en stor roll här spelas nu av Michael Rose istället för Max E. Williams som spelade honom i "Bosch".


HANS-ÅKE LILJA (2022-06-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: Prime Video
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA