Ett enda långt avsnitt

FILMEN

Harry Bosch är tillbaka från den avstängning han drog på sig i första säsongen och får direkt en mordutredning i knät, en porrfilmsproducent som mördas under oklara omständigheter. Det blir en utredning som tvingar Bosch att konfrontera maffian, tidigare poliser och allt däremellan. Parallellt med detta får vi följa hur polischefens son går undercover för att avslöja ohederliga poliser. Två till synes skilda fall men kanske har de vissa gemensamma beröringspunkter, eller?

Jag gillar Bosch. Han är hård men ändå inte överdrivet hård. Han är schysst mot de som förtjänar det och alla andra får vad de förtjänar. Jag gillar också att hela säsongen känns som ett enda stort case. Riktigt så är det kanske inte men i stort sett och dessutom lämnas visa saker öppna för att följa med till nästa säsong. Allt handlar inte om Bosch men han är eller blir inblandad i det mesta. Både när hans familj hotas och när nya ledtrådar dyker upp i mordet på hans mamma många år tidigare.

Titus Welliver är bra som Bosch. Han känns sådär sliten men ändå har han kontroll. Han känns som en riktig människa och inte någon supersnut. Även J. Edgar, hans partner är bra castad i form av Jamie Hector och de kompletterar varandra väldigt bra.

"Bosch" är en bra serie och jag gillar som sagt att avsnitten hänger ihop och att fallen löper över hela säsongen. Det är stor skillnad mot de serier där varje avsnitt är ett nytt fall och några små trådar håller samman säsongen. Mycket bra.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Säsongen bygger på böckerna "Trunk Music", "The Drop" och "The Last Coyote".

2. En av tavlorna i Boschs hus är baserade på en fiktiv film från en av böckerna om Bosch.

3. Att Boschs partner kallas för J. Edgar är en blinkning till F.B.I.-chefen J. Edgar Hoover.


HANS-ÅKE LILJA (2016-03-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2016
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA