Harry Bosch räddar Los Angeles

FILMEN

Harry Bosch är tillbaka och den här gången måste han försvara hela Los Angeles mot vad som först verkar vara terrorister. Säsongen inleds nämligen med att ett radioaktivt ämne stjäls. Till en början misstänker man att det är en liten grupp rättsaktivister som ligger bakom, men ju mer man nystar i det hela desto mer kommer man på andra tankar. Detta går som en röd tråd genom hela säsongen även om det till en början verkar vara rätt snabbt löst. Utöver detta fortsätter Bosch att jaga en ung flickas mördare medan Jerry Edgar har en mer personlig vendetta.

Jag gillar att Bosch balanserar på gränsen mellan vad som är tillåtet utan att (allt för ofta) ramla över på fel sida. Ibland gör han lite vad som behövs för att få fast skurkarna, men inget allt för grovt. Han drar sig heller inte för att skrämma dem med hot om olagligt handlande från honom.

Vi får även se en hel del av de andra karaktärerna den här gången och de gör alla en bra insats. Även Madison Lintz som spelar Boschs dotter Maddie lever upp lite och känns inte fullt så krystad som hon gjort tidigare. Men så får hon ta lite mer plats här också. Vi får även följa polischefen Irvin Irving när han bestämmer sig för att bli borgmästare. Jag gillar Irvin men stelare person får man leta efter. Det fungerar bra när han ska vara tuff och hård, men när han ska vara lite mjukare mot sin fru känns han väldigt obekväm. Jag har inte läst böckerna men om det är så han porträtteras där så har man verkligen lyckats, om inte förstår jag inte riktigt varför man gjort honom så stel som han är här. Lite mer avslappnad hade inte skadat.

Säsongen rullar på och är väldigt lättittad och jag ser den på en tre, fyra kvällar utan problem. Jag hade kunnat se den på två men ville dra ut lite på det. Jag gillar att hänga med Bosch och hans gäng och nu när säsongen är slut får jag snällt vänta till nästa gång…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jag skulle vilja sätta mig och studera alla tatueringar Bosch har. De känns bara slumpmässigt utkastade på hans armar…

2. Tack till HBO som här frångick sin vana att släppa ett avsnitt i veckan och i stället släppte hela säsongen på en gång.

3. Jag håller tummarna hårt för en sjunde säsong.


HANS-ÅKE LILJA (2020-04-29)
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: HBO
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (2/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA