Harry Bosch och gänget tackar för sig

FILMEN

Den sjunde och (tyvärr) sista säsongen av "Bosch" är här. Åtta avsnitt får vi och det mesta är sig likt. Bosch slåss för de svagare och gör det på sitt vis. J Edgar hamnar lite snett men Bosch styr snart upp det hela. Allt är alltså som vanligt. Det som skiljer är dock att nu vet vi att detta är sista säsongen av serien och då kan allt hända. Ska Bosch kanske till och med dö? Inte omöjligt. Eller någon han bryr sig om? Dottern Madison? J Edgar? Vi vet inte och den ovissheten i kombination med att man i många andra serier låtit huvuden rulla när det ändå är sista svängen gör säsongen extra spännande.

Den röda tråden denna gång är en mordbrand där en ung flicka mister livet och Bosch ger sig den på att han ska få fast inte bara de som utförde det utan även den som gav ordern. Något som ska visa sig vara svårare än han trott och det ska dessutom visa sig att det inte bara är busarna som motarbetar honom.

Vi får även se hur Madison hamnar i fara på grund av sitt arbete med advokaten Honey Chandler och polischefen Irving som nybliven pappa och även om vi får leta länge och väl efter en stelare far är han mycket stolt över sin lilla son.

Men det mest glädjande är dock att serien får ett bra slut. Visst, det går alltid att hitta något att jobba vidare med och så även här, men jag tycker ändå att vi får ett avslut som känns realistiskt och trovärdigt och som även är värdigt serien som jag följt under sju säsonger. Vi får lämna den med ett leende på läpparna. Frågan är nu hur vi ska klara oss utan Bosch och gänget? Läsa de 24 böcker som finns och som serien är baserad på? Ja kanske, varför inte?


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Även om de sex första säsongerna hade tio avsnitt (två mer än denna) så känns det som om det händer väldigt mycket i säsong sju.

2. Man kan inte låta bli att slås av vilken utsikt Bosch har. Glasväggar nästan på varje vägg och LA utanför. Magiskt.

3. Jag är kluven. Det känns bra att serien tog slut nu medan den är på topp men jag kommer sakna gänget.


HANS-ÅKE LILJA (2021-07-06)
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: HBO
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (5/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA