Bosch is Back för att rentvå sitt namn

FILMEN

Bosch är tillbaka och den här gången har han minst sagt fullt upp. Knarktillverkare härjar på hemmaplan, knarksmugglare härjar utomlands och hans egen karriär ställs inför ett svårt slag. Han anklagas för att ha planterat bevis och på så vis fått en oskyldig dömd för mord. För att lösa allt detta går Bosch undercover, följer med knarksmugglare utanför landets gränser utan backup och kämpar för att rentvå sitt namn.

Vi som sett de tidigare säsongerna (och det har väl de flesta, väldigt få börja se säsong 5...) känner Bosch och vet redan från början att han förmodligen inte planterat bevis. Det går emot mycket av hans person, men å andra sidan så vet han att ibland måste man göra vad som behövs för att rättvisa ska skippas.

Det är också lite kul att se Bosch gå undercover. Han gör det bra men ibland går det lite för lätt och man tänker att han måste avslöjas, men han kommer undan med det mesta. Tur och namnet Bosch kommer man långt på. Vi får även se lite mer av hans dotter och hennes liv. Hon jobbar på åklagarmyndigheten och ställs där inför en del svåra val när samma myndighet ifrågasätter hennes pappas jobb och ärlighet.

Skådespelarna är som vanligt bra. Den enda som är lite svagare är just Boschs dotter Maddie som spelas av Madison Lintz. Hon är inte dålig, men känns lite krystad och stel emellanåt. Men i övrigt fungerar alla inblandade bra.

Nu väntar jag bara på att säsong 6 ska dyka upp men det dröjer nog ett tag tyvärr...


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. I sitt vapenförråd har Bosch en svensk Carl Gustav M/45.

2. Den är säsongen hämtade mest från boken"Two kinds of truth".

3. Jerry Edgar får köra lite solo den här säsongen och han fixar det galant men jag saknar deras samarbete lite.


HANS-ÅKE LILJA (2019-05-30)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2019
Bolag: HBO
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA