En ny informatör kliver in...

FILMEN

I den nionde filmen om Johan Falk, "Alla råns moder", är det just ett stort rån som filmen handlar om. Vi får se en rånarliga som givit sig den på att de ska kunna råna en av Riksbankens transporter. Något som egentligen ska vara omöjligt men som dessa herrar, alla före detta militärer, nu ska ge sig på. Vapnen de ska använda kommer från Seth Rydell som just kommit ut från fängelset. Seth som knappt kommit ut förrän han är inblandad i brottslighet igen.

Falk och de andra på GSI tvingas nu satsa allt på att få fram uppgifter om vilka som är inblandade, deras bakgrund och hur de ska gå tillväga. Redan i förra filmen så får se vi hur Sophie tvingade Seth att bli informatör och att han nu är insyltad i detta gör ju det hela lite lättare, om de nu kan lita på Seth förstås. Han är ju allt annat än en sympatisk och ärlig person…

Genom serien har jag alltid gillat karaktären Seth och nu när Frank inte längre finns med i bilden kliver Seth in och tar över rollen som favoritkaraktär för mig. Jens Hultén gör verkligen en suverän rollprestation. Att Seth nu även han tvingas bli informatör gör det hela bara än mer intressant. Och återigen känns det dessutom som om man pumpat in mer pengar i den här filmen än man gjorde i de första sex filmerna. Det känns att allt är större och mer påkostat. Och det gillar jag.

Vi har nu passerat hälften av de fem nya filmerna om Falk och än så länge är jag imponerad. Filmerna känns som sagt mer påkostade, mer genomarbetade och dessutom är, som i de tidigare två filmerna, Jakob Eklund mycket bättre som Falk. Jag vet inte riktigt vad han ändrat på men han har gått från att vara en rätt trist och icke trovärdig karaktär till någon man faktiskt hejar på även om gangstrarna i serien (Frank och Seth) är så bra skrivna så man har svårt att inte hålla på dem i stället för lagens långa arm…


EXTRAMATERIALET

Som extramaterial får vi trailers för film 1-10.


TRE SAKER

1. Även om Frank inte är med mer i den här filmen hoppas jag vi får se mer av honom. Jag vill se vad Seth säger när (om) han får reda på att han varit informatör.

2. Jag får känslan av att Seths lillebror ligger illa till. Jag vet inte varför med det känns lite så.

3. Något jag funderade på var hur de så snabbt fick över pengarna från lastbilen till båten. Det var ju så mycket.


HANS-ÅKE LILJA (2012-11-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (19)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Nordisk film
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Trailers.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA