Sista striden med ärkefienden?

FILMEN

I "Beck 7 – Money Man" får vi återigen se hur Beckgruppen försöker sätta åt Gavling, Becks ärkefiende, om man nu får använda ett sådant uttryck som av någon anledning känns mycket mer naturligt när det gäller James Bond än när det gäller Beck.

Hur som helst, ekoroteln försöker sätta dit Gavling på ekonomiska grunder men misslyckas då någon tipsat Gavling om deras kommande razzia. Gavling har nämligen en man inom polisen som förser honom med information i utbyte mot finansiell ersättning och att inte få sin homosexuella läggning avslöjad.

Polisen begår dock självmord, eller är det mord, och sätter på så vis punkt för Gavlings insiderinformation. Men i och med misslyckandet med det ekonomiska åtalet finns det inte mycket att gå på för Beckgruppen och det ser ut som om Gavling återigen ska komma undan. Beck vägrar dock att ge upp med resultatet att Gavling ger sig på Beck personligen, något som han tidigare låtit bli.

Konflikten trappas upp och när Beck avslöjar att han och Gavling har ett gemensamt förflutet öppnar sig en dörr till ett sätt att få fast Gavling. Ett gammalt vittne kan nämligen fortfarande göra mycket skada om hon bestämmer sig för att prata. Något som Gavling naturligtvis kommer att försöka sätta stopp för.

Becks privatliv fortsätter också att utvecklas här i sjunde filmen. I förra filmen fick han reda på att han skulle bli morfar och dessutom avslöjade han sina känslor för Lena. Nu i "Beck 7" blir Inger efter många om och men äntligen mamma till en son och Martin blir morfar, och dessutom är hans känslor för Lena besvarade.

Privat leker alltså livet för Martin Beck. Frågan är bara hur länge det håller i sig. Nästa film är den åttonde i serien och den sista i den första omgången filmer. Kanske får vi en spännande cliffhanger?

Som vanligt gör alla inblandade riktigt bra ifrån sig och speciellt Lennart Hjulström som Gavling är mycket bra. Han är verkligen sådär kall som rollen kräver. Peter Haber, Mikael Persbrandt och Stina Rautelin lämnar heller inte mycket att önska. De är nu så vana med sina roller att de sitter som de ska. Inga misstag här inte.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. I en scen säger Gunvald "Farfar kan ta pappersarbetet". Beck har dock blivit morfar och inget annat… Felsägning eller?

2. När filmen skulle visas på tysk TV gjordes scenerna med Oljelund om. Istället för Peter Hüttner var det då den tyske skådespelaren Ottfried Fischer som spelade Oljelund.

3. Jag vet inte varför men jag har lite svårt att se Beck och Lena som ett par. Jag vet inte riktigt varför men jag tycker inte att de passar ihop.


HANS-ÅKE LILJA (2002-11-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (55)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2002
Bolag: Nordisk film
Tema: Beck
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA