”Nykomlingen” som vinner i längden

FILMEN

Den starkaste av "CSI" grenarna är tillbaka. Andra säsongen av "CSI:NY" finns nu ute och det är bara att konstatera att även om detta är den yngsta versionen av de tre olika "CSI"-serierna som finns så är den ändå den definitivt starkaste.

Huvudrollen görs som vanligt av Gary Sinise och så mycket bättre kan det faktiskt inte bli. Mac, som han rollfigur heter, har här i säsong två blivit mer positiv och börjat blicka framåt. I första säsongen sörjde han mest sin fru och var en allmänt mörk figur…vilket dock var något som jag gillade. Mac blir dock inte en sämre karaktär nu i andra säsongen bara för att han blivit mer positiv. Snarare så öppnar han sig mer nu och vi får lära oss mer om hans bakgrund är tidigare.

Över lag har serien blivit ljusare och mer öppen är tidigare. De har fått nya lokaler som är mycket ljusare och utrustningen är så modern den kan bli. Kort sagt, "CSI:NY" är fräscht, snyggt och en fröjd att titta på.

Nu har ju serien även en handling också och som tur är så är handlingen lika bra som allt annat i sammanhanget. Manuset är väl genomtänkt och man har lyckats få ihop trovärdiga och samtidigt spännande avsnitt.

Man har även lyckats med konststycket att inleda en historia i början av säsongen för att sen avsluta den i slutet av säsongen. Mycket trevligt och när man nu i och med DVD:n dessutom ser avsnitten i den takt man vill kan man ju se säsongen betydligt snabbare än de 24 veckor det tar för TV att visa den.

Vi får också en ny karaktär i och med säsong två. Lindsay Monroe (spelad av Anna Belknap) tar över efter Aiden Burn (spelad av Vanessa Ferlito) då hon…ja, ni får se själva vad som händer Aiden. Fans av henne kommer nog att sakna henne men personligen är jag bara glad att hon är ute ur serien. Jag har aldrig riktigt gillat skådespelerskan Vanessa Ferlito och tycker därför att gruppen nu blivit tätare och jag ser fram emot nästa säsong men en nästan barnslig förtjusning.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består dels av en rundtur i CSI-teamets lokaler. Vi får se deras laboratorium, obduktionsrum och kontor. Det är en rätt fascinerande rundtur. Allt man ser på TV verkar ju finnas där i riktiga rum och inte bara som kulisser. Fascinerande!

Vi får också höra vad skådespelare och andra inblandade tycker om den andra säsongen av serien. Naturligtvis tycker de att allt blivit bättre och inget blivit sämre…och den här gången håller jag med dom till 100 procent.

Dessutom får vi en liten extra titt på avsnittet "Heroes" och vad som hände efter att sista avsnittet spelats in.


TRE SAKER

1. "CSI:NY" är inte bara den bästa av de tre serierna, den har också den överlägset bästa signaturmelodin.

2. "CSI:NY" är den enda av de tre "CSI"-serierna som inte vunnit en Emmy och efter att ha sett extramaterialet kan man ana en viss bitterhet över detta…

3. I USA har man redan kommit halvvägs in i säsong fyra medan vi här i Sverige får avnjuta säsong tre.


HANS-ÅKE LILJA (2007-12-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2007
Bolag: Pan Vision
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
A new look from the 35th floor - CSI NY set tour, Top of the heap: The cast & crew, Look at season 2, Heroes och Following the finale
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (17/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
KOMEDIERNA