En film om att hitta sitt rätta kall

FILMEN

Adam Harris är en rätt misslyckad person. Han växer upp i en småstad, lyckas lämna den för att gå på college men kastas ut för oacceptabelt beteende och hamnar återigen i den lilla håla han växte upp i. När han även lyckas förlora jobbet där går han ut och super sig full för att glömma sitt misslyckade liv. På fyllan bestämmer han sig för att slå ner nästa person han ser, vilket han också gör.

Nu borde han ju åka in för detta men det ska visa sig att personen han slår ner är en efterlyst våldtäktsman och vips så har Adam i stället blivit en lokal hjälte. I och med detta inser Adam sitt riktiga kall. Att försvara staden och alla oskyldiga innevånare i den. Och det är vad han tänker göra, med alla medel.

Jag gillar "Gardener of Eden" och Lukas Haas är perfekt som den lite udda men väldigt bestämde Adam. Jag har lite svårt att, på rak arm, se någon annan som skulle kunna passat bättre i rollen. Även övriga roller är riktigt bra tillsatta och det jag gillar med filmen är att handlingen egentligen inte är så mycket handling. Visst, det händer saker men det känns mer som om vi får titta in lite i Adam liv och vara med honom under en period än att det är en specifik handling som driver filmen framåt. Och det gillar jag.

Sen känns den dessutom rätt realistisk. Det som händer skulle kunna hända, även om det kanske inte är så jättetroligt men man kan ändå intala sig att det skulle kunna hända. "Gardener of Eden" är med andra ord en film man bör se. Den underhåller och även om den kanske inte hamnar på någon topp-10-lista är den väl värd att slösa 84 minuter på.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Giovanni Ribisi känner säkert de flesta igen. Bland annat spelade han Phoebes bror i "Vänner".

2. Filmen spelades in redan 2007. Dock har jag ingen aning om varför det dröjt tills nu innan den hittat hit.

3. Leonardo DiCaprio har tydligen producerat filmen. Hans namn finns dock inte med på framsidan av DVD-omslaget vilket känns lite underligt…


HANS-ÅKE LILJA (2011-12-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (25/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA