Hög karaktärsomsättning i 3:e säsongen

FILMEN

Tredje säsongen av "CSI: Miami" börjar med en skräll när en av huvudpersonerna, Tim Speedle, skjuts ner och dör redan i första avsnittet. Tydligen ville inte Rory Cochrane som spelade Tim vara med mer efter säsong två men valde ändå att ställa upp och göra en snygg sorti från serien.

Tims död sätter tonen rätt bra på tredje säsongen av "CSI: Miami". Inte för att det är fler som dör men det blir början på en rätt stor förändring när det gäller karaktärerna i serien. Först får gruppen en ny medarbetare i Ryan Wolf som blir den som kommer att ersätta Tim vilket är allt annat än lätt.

Allt han gör jämförs med hur Tim skulle ha gjort det och då Ryan är en nybörjare inom området är det uppenbart att han kommer att göra misstag. Men ni vet vad man säger, "det som inte dödar stärker" och det är helt uppenbart att Ryan lämnar säsongen starkare än han kommer in i den.

Och som om detta inte vore nog får vi också ytterligare ett avhopp. Yelina Salas (spelad av Sofia Milos) lämnar serien. Yelina var tidigare gift med Horatios korrupte polisbror och har inte haft det så lätt. Nu beslutar hon sig för att börja om på annat håll.

Med andra ord händer det en hel del med karaktärerna i säsong tre av serien och som tittare kan jag inte annat än vara nöjd. Sanningen är nämligen den att om det inte sker allt för ofta så är förändringar i rollistan oftast en frisk fläkt för en serie som rullat på några säsonger, så även här.

Säsong tre är en av de bättre i seriens historia och det känns verkligen som om "CSI: Miami" kopplat greppet om tittarna.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består som vanligt av en massa dokumentärer om hur serien spelats in och denna gång fokuserar man bland annat på hur det går till när de filmar scener under vattnet.

Vi får dessutom kommentarer till utvalda avsnitt och en massa kortare dokumentärer om utrustning och dödsorsaker.

Som vanligt är allt rätt intressant och jag rekommenderar starkt att ni väntar med att se extramaterialet tills efter ni sett säsongens avsnitt då det på så vis blir lättare att hänga med när de visar hur inspelningen gått till.


TRE SAKER

1. Jonathan Togo dyker upp som Ryan Wolf i säsongens tredje avsnitt men han blir inte en fast karaktär förens i avsnitt sex.

2. Yelina Salas kommer jag inte direkt att sakna men däremot Tim Speedle. Det är riktigt synd att han försvinner.

3. Som tur är följer man inte den amerikanska modellen när det gäller DVD utgåvorna av de tre "CSI"-serierna här i Sverige. Här kommer hela säsongen i en box och inte uppdelat på två som i USA. Tack för det Pan Vision!


HANS-ÅKE LILJA (2007-01-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2007
Bolag: Pan Vision
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Deep blue sea, Lost son, commentary, Under the influence, commentary, Crime wave, commentary, visualizing season 3, After the fall, "shootout" commentary, Medical examiner school, Delivering the goods och Locations, coast to coast och Whacked, commentary
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA