Hyfsad skräck & många hoppatillscener

FILMEN

Casey Beldon lever ett rätt normalt liv tills hon en dag sitter barnvakt. När de små borde sova hör hon hur det äldre syskonet pratar och när hon kommer in i sovrummet för att skicka honom i säng står han och håller en spegel framför sin lillasysters ansikte. När Casey försöker ta den ifrån honom slår han den i hennes panna. Efter denna händelse blir inte sig Caseys liv det samma.

Hon börjar se en pojke som ingen ser och han börjar dyka upp när hon minst behöver det. Hon får även syner av insekter som formligen väller fram ur de mest oväntade ställen. Snart kopplar hon dock ihop det hon råkat ut för med vad som hände hennes mamma när hon under en djup depression tog livet av sig genom att hänga sig.

En genomgång av mammans kvarlämnade saker leder henne till en kvinna vid namn Sofi Kozma som visar sig sitta inne med lösningen på problemet. Casey är besatt av en ande som fastnat mellan de levande och himlen. Där gör den allt för att återvända till de levande och det är det den nu försöker göra genom Casey.

"The Unborn" är rätt bra och innehåller en hel del överraskningsmoment där man hoppar till rätt ordentligt. Odette Yustman funkar bra som Casey och som Rabbi Sendak (som ska hjälpa henne med att driva ut den onda anden) spelas övertygande av Gary Oldman.

Nu kommer inte "The Unborn" gå till historien som något större mästerverk men den är underhållande och duger bra som en stunds tidsfördriv. Man får ta den för vad den är då handlingen ibland kan bli lite lätt överdriven men ändå, jag blev underhållen och hoppade som sagt till både en och två och tre gånger.


EXTRAMATERIALET

Några borttagna scener får vi som bonus. Några borde kanske fått vara kvar i filmen medan andra hör hemma i papperskorgen.


TRE SAKER

1. Filmen är lite av en "Dexter"-reunion. Vi ser James Remar (Dexters far) som Caseys far och C.S. Lee (Dexters kollega Vince Masuka) som hennes ögonläkare.

2. På omslaget står det att detta ska vara en förlängd version trots att den inte är längre än 85 minuter.

3. En scen där en rullstolsbunden äldre man går ner i brygga, vrider huvudet 180 grader för att sen jaga Casey är riktigt underhållande.


HANS-ÅKE LILJA (2009-07-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.40:1
Extramaterial:
Deleted scenes
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (13/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA