bra, bra!

FILMEN

Efter att ha sett säsong två av "Dexter" skriker hela mitt väsen efter mer. Säsong två av "Dexter" är till och med bättre än första säsongen. Dexter har under en lång tid dumpat sina offer på samma ställe i havet utanför Miami. Nu råkar dock ett par dykare dyka på just detta stället och hans dumpningsplats avslöjas.

Mördaren (Dexter alltså) döps av polisen till the Bay Harbor Butcher och Dexter hamnar nu i en sits där hans kollegor letar efter honom utan att veta om det. Samtidigt är polisen James Doakes Dexter på spåren. Inte för att han tror att Dexter är the Bay Harbor Butcher utan för att han misstänker att det är något mystiskt med Dexter… vilket det ju är.

Dexter sitter alltså lite trångt till, minst sagt. Nu är dock detta inte allt. Rita kommer på att Dexter är anledningen till att hennes före detta man hamnat i fängelse och för att inte behöva avslöja att han är en mördare blir han tvungen att hitta på att han är beroende av heroin. Detta i sin tur leder till att han blir tvungen att gå med i anonyma narkomaner för att bli fri sitt behov. Där träffar han Lila, som till en början visar sig vara precis vad han behöver men snart förändras allt. Lila är nämligen inte den han tror.

Allt eftersom säsongen pågår dras snaran åt mer och mer runt Dexter men han lyckas i de flesta fallen hålla huvudet kallt… tills någon hittar hans troféer i alla fall. Då förändras allt…

Alla skådespelarna från första säsongen är tillbaka och de är precis så bra som de var i första säsongen och lite till. Alla verkar ha kommit in i sina roller och kan nu kosta på sig att utveckla dem. Dexters syster Deb är nog den som växer mest under säsongen. Även Dexters kollega Angel utvecklas en hel del.

Michael C. Hall är naturligtvis också briljant som Dexter själv. Han är underbar i rollen och en bättre matchning av skådespelare och karaktär får man leta efter.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet inleds med intervjuer med i stort sätt alla större karaktärers skådespelare där de får svara på frågor om varför serien är så populär, om Dexter är en hjälte, hur deras karaktär skulle reagera om han eller hon fick reda på vem Dexter egentligen är och så vidare.

Sen får vi även se fem av morden Dexter begår under säsongen. Eller rättare sagt så får vi se delar av dem, och egentligen rätt lite av dem. Det är mest små korta inledningar till morden och jag har lite svårt att se varför de finns med bland extramaterialet över huvudtaget.

Vi får även en genomgång av Dexters verktyg (knivar) samt ett bildgalleri från säsongen. Klart godkänt extramaterial där intervjuerna är det som tillför mest.


TRE SAKER

1. Den fjärde säsongen av serien har premiär i USA nu i september och det är bara att hoppas på att den hittar hit snabbt.

2. Avsnitt nio innehåller årets bästa cliffhanger. Jag var tvungen att se avsnitt tio direkt efteråt fast klockan var halv ett en torsdagsnatt.

3. Michael C. Hall är hur bra som helst som Dexter. Frågan är om någon annan över huvudtaget hade klarat av att spela honom?


HANS-ÅKE LILJA (2009-07-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (9)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 5
Utkomstår: 2009
Bolag: Paramount
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Cast interviews, Victim slides, Dexter's toolkit & Stills gallery
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA