När allt går åt skogen

FILMEN

Ni vet hur det är när man har dagar då allt går åt skogen. Dagar då man önskade att någon hade dykt upp från ingenstans och hjälpte en ur alla de problem man hamnar under. Detta händer Elliot. På i stort sett samma dag får han sparken (när han tror han ska bli befordrad), hans rasistiske far kastas ut från det ålderdomshem han bott på och tvingas nu flytta hem till Elliot (och hans gravida, mörkhyade fru), hans mentalt efterblivna bror kastas ut från det boende han haft och tvingas även han flytta hem till Elliot, hans gravida fru och deras far (som dessutom slagit barnen när de var små). Dagen kan med andra ord inte bli värre.

Men så när Elliot sitter i bilen på väg hem händer något konstigt. Hans telefon ringer med en signal han inte har ställt inte själv och när han svarar hör han en röst erbjuda honom att delta i en tävling som, om han vinner, kommer göra honom till miljonär. Han kommer behöva utföra tretton uppgifter och varje sak är värd pengar. Första uppgiften är att döda en fluga som finns i bilen. Elliot gör det och är genast 1000 dollar rikare. Nästa uppgift är att äta upp flugan och den är värd lite drygt 2000 dollar. Elliot gör även det. Nu måste han dock bestämma sig. Vill han delta och genomföra alla tretton uppgifterna? Vinner han blir han ekonomiskt oberoende men vägrar han att genomföra en uppgift eller inte lyckas tas alla pengar han vunnit ifrån honom och han kommer få det än värre än han hade det innan. Elliot väljer att spela.

Detta är upplägget för filmen och naturligtvis stegras utmaningarna för varje uppgift och man vet ju redan vid uppgift tre-fyra att han kommer få ångra att han valde att delta. Och det får han naturligtvis men jag köper upplägget och att man petat in lite komiska inslag gör bara det hela bättre. Man har även lyckats få in en liten twist på slutet som ställer till det ännu mer för Elliot.

Som Elliot ser vi Mark Webber och han är perfekt i rollen. Vi ser även Devon Graye som är underbar som hans bror Michael. Mest känd är dock förmodligen Ron Perlman som spelar en polis som undersöker en del konstigheter som hänt i staden, alla i anknytning till en man som de inte har namnet på men hans signalement är otroligt likt Elliot.

Det som är filmens svaghet är att man aldrig får reda på hur de kan hålla sådan uppsikt över Elliot som de har. De kan inte alltid ha kameror på honom och ibland finns det dessutom inga människor som kan spana på honom. Det blir lite storebrorsyndrom som ibland känns väldigt överdrivet och då inte speciellt trovärdigt. Sen tycker jag Elliot handlar väldigt konstigt på slutet och även om jag inte ska gå in och avslöja för er vad som händer måste jag säga att jag tycker han fattar fel beslut i filmens slutskede.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmen är en remake på "13: Game of Death" från 2006".

2. Det är lite underligt att det inte finns fler filmer som denna då upplägget är riktigt intressant ur ett skräckfilmsperspektiv.

3. Inledningen sätter en bra ton för resten av filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2015-06-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Anchor Bay
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA