Trettonde gången gillt?

FILMEN

George Clooney är tillbaka som Danny Ocean i den tredje filmen om storsvindlarna i Las Vegas. Som vanligt har han med sig sin vapendragare Rusty, snyggt spelad av Brad Pitt. Även en hel del andra återvänder i sina roller och Steven Soderbergh återvänder som regissör.

Tyvärr håller inte "Ocean’s Thirteen" samma kvalité som sina föregångare. Visst det är en påkostad film med väl tilltänkt intrig. Problemet är att man inte riktigt fångas av handlingen som man gjorts av tidigare filmer.

Här är det nämligen inte pengar som är målet för Danny och hans gäng. Denna gång är det hämnd som gäller. Efter att deras mentor Reuben Tishkoff (Elliott Gould) luras å det grövsta av Willie Bank (Al Pacino) får han hälsoproblem och är endast en hårsmån från att stryka med.

Detta får Danny och gänget att iscensätta en hämnd som ska lämna Willie barskrapad och förnedrad. Man ska nämligen få honom att förlora en massa pengar, hindra hans nya hotell (det han lurade till sig av Reuben) att få högsta betyget (vilket aldrig hänt honom tidigare) samt stjäla en av hans värdefulla diamanter. Allt på en enda kväll…

Rollistan lämnar som sagt inget att önska. Förutom redan nämnda stora namn ser vi också Matt Damon, Bernie Mac, Ellen Barkin och Eddie Izzard. Tyvärr håller dock inte manus lite bra kvalité som skådespelarinsatserna. Själva historien känns mest som en urvattnad version av de tidigare filmerna. Den enda skillnaden är ett nytt, och rätt trist, fokus.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är rätt trist och består dels av en dokumentär om själva Las Vegas och skulle ha passat bättre i ett reseprogram än på denna DVD. Vi får också en kort titt på kulisserna i hotellet samt lite borttagna scener. Inte mycket och inte värst intressant.


TRE SAKER

1. Det finns en version av "Ocean’s Eleven" (första filmen i serien) från 1960 där Frank Sinatra, Dean Martin och Sammy Davis Jr. spelar huvudrollerna.

2. Är det bara jag som saknar Julia Roberts i rollen som Tess Ocean från andra filmen?

3. Jag kan inte låta bli att gilla Elliott Gould som Reuben även om karaktären är otroligt överdriven. Han gör rollen väldigt bra!


HANS-ÅKE LILJA (2007-11-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (13)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Warner Bros.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Vegas: Anopulent illusion, Följ med producenten på en rundtur på kasinot och Extrascener
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA