Den barmhärtiga och försiktiga mördaren

FILMEN

"Killing Them Softly" handlar om att just döda sina offer smärtfritt. Frankie och hans knarkarpolare Russell övertalas att råna ett pokerspel som anordnats av maffian. Detta har skett förut och hjärnan bakom det hela, Johnny, är övertygad om att samme man kommer att få skulden även denna gång. Det är med andra ord en riskfri stöt.

Naturligtvis är det inte det och även om Markie (spelad av Ray Liotta) får sota för brottet är det ingen som egentligen tror att han är den skyldige. Man kallar därför in Jackie som spelas av Brad Pitt för att reda ut det hela.

Pitt är riktigt bra i rollen som mördaren som inte vill orsaka sina offer mer smärta än nödvändigt. De måste visserligen dö men han vill inte att de ska lida mer än nödvändigt. Han vill döda dem försiktigt. Även Scoot McNairy är riktigt bra i rollen som Frankie och som en extra bonus får vi även se Tony Soprano, James Gandolfini i egen hög person. Han spelar här Mickey som kallas in för att döda en man, men - ska det visa sig - har problem med att leva upp till det som krävs av honom.

Utöver att vara en bra film har "Killing Them Softly" även ett budskap, och det är att alla drabbas av sviktande ekonomi. Här är det maffian som drabbas när deras pokerspel rånas och tvingas ligga nere under en tid. Detta förstärks med att man under hela filmen, i bakgrunden och i passande scener, får se inslag på TV där president Obama pratar om den ekonomiska krisen i USA.

Jag gillar filmen. Den har en bra story, bra skådespelare och små överraskningar. Kanske är den lite för pratig i början men det fixar till sig.


EXTRAMATERIALET

Vi får en kort bakom kulisserna-film som kunde ha varit mer och berättat mer och vi får även se några bortklippta scener. Lämnar lite att önska med andra ord…


TRE SAKER

1. Richard Jenkins karaktär sitter under hela filmen. Antingen i en bil eller på en barstol.

2. Håll koll på ölglasen i scenen där Brad Pitt och James Gandolfini sitter i baren. Gandolfini dricker upp ölen ur båda glasen men sen är det ena halvfullt igen utan att det fyllts på.

3. Det är svårt att se Gandolfini och inte tänka på Tony Soprano…


HANS-ÅKE LILJA (2013-03-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Extramaterial:
Deleted scenes, Behind the scenes
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA