Mer av tjejerna och ännu mer av killarna

FILMEN

Hannah, Marnie, Jessa och Shoshanna är tillbaka. Nu kastas vi direkt in i deras liv utan en massa introduktion. Vi känner dessa tjejer nu efter första säsongen så nu kan vi direkt koncentrera oss på deras problem i stället för att lära känna dem.

Och problem har de. Hannah har OCD och är allmänt udda, Jessa har gift sig med en man hon bara känt en kort tid, Shoshanna försöker komma över att hon numera inte är oskuld och tillsammans med en äldre man utan ambitioner och Marnie får sparken. Tjejerna har med andra ord fullt upp. Dock har de tid att bråka lite med varandra mellan varven också.

Precis som i säsong ett är det mycket naket i serien. Karaktärerna har sex med många och ofta och man drar sig då inte för att visa hud. Lite kul med säsong två är också att killarna får ta lite mer plats. Speciellt Adam, Hannahs pojkvän syns mycket men även Marnie och Shoshonnas pojkvänner ser vi mer av i den här säsongen än den innan. Och det är kul.

Ibland får jag nästan lite "Vänner"-vibbar av serien. Men inte för att den är humoristisk på samma sätt. Nä, "Girls" är mycket mer realistisk och allvarlig men upplägget med att några par umgås och råkar ut för saker gör ändå att man blir lite påmind av "Vänner". När jag såg fösta säsongen tyckte jag att serien påminde mer om "Sex and the City" och visst, det finns likheter även denna säsong men de är inte alls lika starka och det känns bra.

"Girls" är en rätt underhållande serie. Inte den bästa jag sett men samtidigt långt ifrån den sämsta. Den underhåller och avsnitten på lite under 30 minuter känns alldeles lagom. Man kan se allt mellan ett och fyra avsnitt en kväll om man vill.


EXTRAMATERIALET

Vi får ganska mycket extramaterial med säsong två. Vi får se lite intervjuer med killarna i serien, lite om varje avsnitt, kommentarspår och kanske bäst av allt en så kallad "table read" där skådisarna sitter vid ett bord och läser replikerna med varandra. Rätt kul att se. Sen får vi även en återblick på säsong ett som jag tyvärr inte såg att den fanns förrän efter att jag sett säsong två…


TRE SAKER

1. Jag gillar att serien har en kort inledning.

2. Tio trettiominutersavsnitt känns väldigt lagom.

3. Jag gillar inte omslaget till säsong två. Ser inte alls roligt ut.


HANS-ÅKE LILJA (2013-08-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin dramakomedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dramakomedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2013
Bolag: Warner Bros.
Tema: Kompletta tv-serier, HBO-original
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Guys on girls, inside the episodes, episode 4 table read, kommentarspår och en återblick på säsong 1.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA