Kändistätt men ack dåligt

FILMEN

Adam Sandler är tillbaka med en ny komedi. Tyvärr är den mer fjantig än rolig... och så har den förstås en massa prutthumor. Filmen är egentligen inte alls bra. Visst det finns en del scener som man skrattar åt men oftast för att det är så dåligt att det blir kul, inte för att skämten är speciellt lyckade.

Sandler spelar Jack, en lyckad reklammakare som varje år får besök av sin tvillingsyster Jill, även hon spelad av Sandler. Detta är dock ett besök han inte ser fram emot. Jill är pinsam, irriterande och allmänt svår att tycka om.

Filmen utvecklas som man kunnat förutse innan man ens tryckt på play. Jill hälsar på, hon och Jack kommer inte överrens, hon blir sårad, åker hem och Jack ångrar sig, åker efter henne och alla blir lyckliga. Däremellan ser vi Al Pacino som spelar sig själv och i filmen blir förälskad i Jill, vi ser Johnny Depp i en kort scen, vi ser Regis Philbin, Shaquille O'Neal, Drew Carey, John McEnroe och Norm MacDonald. Dessutom ser vi Katie Holmes som Jacks fru och det största undret med filmen är faktiskt att Sandler lyckat få så många stora kändisar att ställa upp i en skitfilm som denna. Min gissning är att han visade dem ett annat manus än det som faktiskt användes i slutändan...

Nä, "Jack and Jill" är ingen bra film. Den är löjlig och när man skrattar gör man det tyvärr för att det är så dåligt.


EXTRAMATERIALET

Bland extramaterialet får vi se hur man gjorde bort sig under inspelningen, scener som tagits bort för att de inte blev bra och liknande. Tyvärr får vi inte se något av hur man gjorde scenerna där Sandler spelar både Jack och Jill samtidigt. Ett sådant inslag hade kanske kunnat få något på den här utgåvan att verka intressant.


TRE SAKER

1. Johnny Depp bär oväntat en Justin Beiber-tröja i sin scen.

2. Sandler är de första som fått en Razzie (sämsta film-pris) för två roller i samma film…

3. Den är även den andra filmen i historien att ta hem alla priser i de stora kategorierna… även detta på Razzie Awards.


HANS-ÅKE LILJA (2012-08-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Sony
Ljud: DTS 5.1 HD MA
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Borttagna scener, Misslyckade tagningar, Look who stopped by och Boys will be girls
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA