Misslyckad skräckkomedi

FILMEN

Stephen Dorff spelar inbrottstjuven Ritchie, som tvingas genomföra en kupp där han ska stjäla ett gammalt guldkors ur en kontorsbyggnad i Moskva. Vad han inte vet är att byggnaden ägs av två psykopatiska ättlingar till Ivan den förskräcklige, som gillar att döda inkräktare på diverse sadistiska sätt.

Tillsammans med sina kumpaner och en bunt oskyldiga människor fastnar de på en hemlig våning i huset, och blir en efter en offer för tsarättlingarna, varav den ene ser ut att komma direkt från inspelningen av "Highlander 5".

Mycket mer handling än så finns inte i "Botched", som försöker blanda skräck med humor men misslyckas kapitalt med båda två. Det sprutar blod till höger och vänster på ett mycket oinspirerat sätt, och storyn är helt befriad från spänning. De komiska inslagen är konsekvent icke-roliga främst på grund av en total brist på timing.

Filmen känns lång med sina 90 minuter, då majoriteten av dessa ägnas åt springande i anonyma korridorer, något som snabbt blir tröttsamt. Dorff går mest omkring och ser cynisk och orakad ut, omgärdad av endimensionella karaktärer som talar engelska med hemsk rysk brytning.

"Botched" är en usel film. Dess manuskript borde aldrig ha filmats, det borde ha eldats upp.


EXTRAMATERIALET

Finns inget.


TRE SAKER

1. Enligt omslaget är "Botched" "vinnare av priset för bästa spelfilm vid New York Citys skräckfilmsfestival 2007". Det måste ha varit ett dåligt år för skräckfilmen.

2. Omslaget gav även vissa förhoppningar om att filmen skulle vara en kul "Hostel"-parodi, men så var det tyvärr inte.

3. Trots att filmen utspelas i Ryssland är den inspelad på Irland.


JOEL FORNBRANT (2008-11-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA