Bra blandning av skräck och komedi

FILMEN

"Grabbers" är en blandning mellan skräck och komedi. Den är dock inte en sådan där fjantigt larvig komedi i stil med "Scary Movie"-filmerna. Man lyckas här få en rätt bra blandning av skräck (även om det aldrig blir riktigt otäckt), humor och effekter.

Handlingen utspelar sig på Erin Island där en meteor störtar i havet utanför ön. Kort efter börjar konstiga saker hända. Fiskare försvinner och de som blir kvar får i stället för humrar varelser som ser mer ut som bläckfiskar i sina fällor. Dock är de långt mer farliga än en bläckfisk. Dessutom verkar de livnära sig på människoblod och när de äter växer de till gigantiska proportioner.

Av en slump upptäcker poliserna Lisa Nolan och Ciarán O’Shea och vetenskapsmannen Adam Smith att varelserna inte tål alkohol men att om de däremot får vatten kan överleva även på land. Så när en storm hotar den lilla ön och i och med det gör det möjligt för varelserna att ta sig upp ur vattnet för att hitta föda inser de tre att det enda sättet att hålla alla på ön vid liv är att se till att alla håller sig ordentligt berusade under stormen…

Specialeffekterna när det gäller monstren är helt okej. Jag trodde att de skulle bli rätt taffliga men de fungerar förvånansvärt bra faktiskt. Skådespelarna gör det de ska och som sagt blir blandningen mellan komedi och skräck ganska lagom och även om jag mer ser filmen som en komedi än som skräck fungerar den och jag känner mig ganska nöjd.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Adam Smith spelas av Russell Tovey som en del säkert känner igen från "Being Human".

2. Innan de började filma tog regissören Jon Wright med sig skådespelarna Richard Coyle (O’Shea) och Ruth Bradley (Nolan) ut på sen barrunda varefter han filmade dem. De använde sig sedan av materialet som grund när de i filmen skulle spela berusade.

3. Är man uppmärksam ser man att en av karaktärerna tittar på "Night of the Living Dead" på TV:n.


HANS-ÅKE LILJA (2013-04-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (2/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA