Stora förändringar…

FILMEN

De av er som såg förra säsongen av "Being Human" vet hur sorgligt den slutade. Hur skulle man kunna gå vidare? Skulle serien klara förlusten av en av huvudkaraktärerna? Mitchell dödades ju av George. Visserligen av barmhärtighet men ändå. Nu var det bara George, Annie och Nina kvar. Skulle serien överleva? Visserligen hade Tom dykt upp men ändå, tre varulvar och ett spöke? Osäkerheten var stor.

När jag skulle skriva den här recensionen velade jag fram och tillbaka rätt mycket i hur mycket jag skulle berätta. Jag vill ju inte förstöra säsongen för er som inte sett den men å andra sidan händer det så mycket att det inte går att låta bli. Så jag bestämde mig till slut för att utgå ifrån att ni som läser detta vill veta vad som händer eller så har ni redan sett säsongen. Har ni det inte eller inte vill veta vad som händer bör ni vänta med att läsa mer.

OK, nu är det vara vi som vill veta kvar… Jo, redan i första avsnittet framgår det att Nina är död och George nu vägrar lämna deras dotters sida. När han så gör det får han till slut offra sig för att hon ska överleva. Och så vips var både Nina och George borta ur serien också och så var det bara Annie kvar av de ursprungliga skådespelarna. Ett mycket djärvt drag om ni frågar mig. Men det slutar inte där. Redan i förra säsongen introducerades Tom som nu flyttar in hos Annie och dit kommer även vampyren Hal under lite underliga omständigheter. De tre bor dock ihop och tar tillsammans hand om Eve, Nina och Georges dotter som enligt legenden ska rädda mänskligheten från att utrotas av vampyrerna.

Under säsongen får vi träffa nya vampyrer, nya spöken och nya varulvar och jag ska villigt erkänna att säsongen inte var klockren. Den är inte alls lika bra som de tidigare och efter att jag sett första avsnittet var jag nästan redo att ge upp på den. Men den växer och blir bättre och bättre allt eftersom de nya karaktärerna introduceras och vi lär oss mer om dem. Och som om allt inte vore bräckligt ändå får Annie till slut sin dörr och försvinner även hon ut ur serien. Nu är alla originalkaraktärer borta. I stället har vi vampyren Tom, varulven Hal och det nya spöket Alex som introduceras sent i säsongen.

Vi har alltså en helt ny ensemble till säsong fem vilket känns både skrämmande och lite kittlande. Det kan bli en pånyttfödelse för serien men det kan också bli dess undergång. Den som lever får se. Säsong fem spelas in i sommar och kommer att visas under 2013.


EXTRAMATERIALET

Den här gången får vi en hel del extramaterial. Vi får bland annat introduktioner till alla Hal, Tom och The Old Ones, vi får en massa intervjuer med skådespelare och andra inblandade. Vi får även ett gäng bakom kulisserna-filmer och borttagna scener varav de flesta är helt rätt borttagna. Sen får vi även en trailer som summerar ihop säsong 1 – 3.

Ordentligt med extramaterial med andra ord. Kanske är det lite för mycket prat och för lite visande av vad som pågick bakom kulisserna men ändå intressant.


TRE SAKER

1. Så vitt jag förstått var det ingen av originalskådespelarna som fick sparken utan de ville alla göra annat.

2. Det verkar som om nästa säsong bara kommer att ha sex avsnitt i stället för de vanliga åtta.

3. Vampyren Adam som vi träffar här hade även en egen spinoff-serie som heter "Becoming Human" i åtta avsnitt.


HANS-ÅKE LILJA (2012-08-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2 - inte svensk
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2012
Bolag: 2entertain
Tema: Vampyrer
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk 16:9
Extramaterial:
Trailer, Prequels, Deleted scenes, Interview with cast and crew and Behind the scenes
RECENSERAT DENNA DAG (4/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA