Åtta säsongers glädje och ett slut

FILMEN

"Dexter" visades under åtta säsonger och nu när serien är slut och alla säsongerna släppts på DVD och blu-ray så släpper man nu en box med alla säsongerna i. Här får vi alla åtta säsongerna i snygga blu-ray-boxar med omslag som går i samma stil. Nu ligger de i en snygg box så man behöver inte ta upp dem men skulle man vilja göra det så ser det riktigt snyggt ut i bokhyllan.

Själva boxen är snygg men ändå rätt enkel. Ett genomskinligt omslag i lite hårdare plast och en låda som man viker upp förvarar de åtta blu-ray boxarna. Inte jättemärkvärdigt men ändå rätt stiligt. Ser snyggt ut i bokhyllan helt klart.

Själva serien är en av de bättre som gått på TV och handlar om Dexter Morgan som jobbar som blodanalytiker på Miamipolisen och samtidigt seriemördare folk som förtjänar det. Dexter är nämligen en seriemördare med regler. Han mördar bara folk som förtjänar det och som lagen av ena eller andra anledningen misslyckats med att sätta fast.

Serien har sin höjdpunkt under säsong tre och fyra medan fem och sex är lite svagare men över lag håller den extremt hög standard… tills vi kommer till slutet. Det slarvas bort så grovt att man numera så fort man tänker på "Dexter" först tänker på det kassa slutet och sen på hur bra serien egentligen var. Och det känns väldigt orättvist men så är det.

Jag tänker inte gå in på detaljer för varje säsong här. Det kan ni läsa mer om här men den här boxen är perfekt om man nu skulle råkat missa "Dexter". Här får man alla säsongerna på ett bräde. Har man redan några av säsongerna får man göra en ekonomisk kalkyl på om det är bättre att köpa till de extra säsongerna som fattas eller köpa boxen. Så vitt jag kunnat se får vi inget mer här än om man köper säsongerna separat.


EXTRAMATERIALET

Massor av extramaterial men åter igen hänvisar jag till de separata recensionerna.


TRE SAKER

1. Som sagt sitter seriens slut fortfarande som en sur smak på tungan som är väldigt svår att få bort.

2. I september släpps det en annan box med hela serien plus att man då får med en fotobok från serien samt en disk med tre timmar nytt extramaterial. Den kostar dock några hundralappar extra...

3. Michael C. Hall som spelar Dexter har nu den svåra uppgiften att gå vidare utan att folk bara ser honom som Dexter…


HANS-ÅKE LILJA (2014-07-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (9)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 33
Utkomstår: 2014
Bolag: Paramount
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby TrueHD 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Massor
RECENSERAT DENNA DAG (25/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA