Traditionellt men ändå inte

FILMEN

Det är ibland lite krångligt att recensera vissa filmer. "Dream House" är exakt en sådan film, det gäller att passa sig så att man inte berättar för mycket och på så vis förstör för den som ännu inte sett filmen.

Will (Daniel Craig) slutar sitt toppjobb för att ha mer tid för familjen som nyligen flyttat in i ett nytt hus. Frun (Rachel Weisz)och de två döttrarna är dock inte medvetna om att familjen som bodde i huset innan dem blev brutalt mördade. Mördaren har dessutom koll på den nya familjen och följer varje steg de tar. Snart blir drömhuset en mardröm för Will och hans familj och frågan är om även de kommer att överleva eller gå samma öde till mötes? Och är grannen Ann (Naomi Watts) inblandad på något vis?

Det här är ingen speciell film men den har en mycket speciell twist. En typisk thriller som har alla ingredienser som en sådan film ska ha. Det är lite "jump effects" och det är en helt okej story som får en otippad vändning. Det är inga speciella utmärkande skådespelarinsatser men filmen underhåller och är perfekt att slötitta på.

Dock kan man inte slöa till för mycket eftersom filmen ändå kräver en del av tittaren och att hjärnan är påslagen större delen av tiden. För vänder man bort huvudet en stund så är risken stor att man missar något.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. På imdb.com står det att några som gillar "Dream House" även gillat filmer som "Shutter Island", "Flight Plan" och "The number 23", det kanske kan ge en hint om vad detta är för typ av film.

2. Det är så himla synd att det inte många filmer blir så fruktansvärt overkligt när det brinner i ett hus. Man kan inte gå runt så där och vara oberörd under så pass så lång tid som så många gånger sker. Okej, det är film. Men ändå, det är störande.

3. Under filminspelningen blev Craig och Weisz kära och i dag är de gifta.


MARIA EREMO (2012-05-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.40:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA