En mors kärlek…

FILMEN

Filmen börjar med att en pappa flyr med sina två döttrar Victoria och Lilly. Han kraschar med bilen och söker skydd i en övergiven stuga. Där försvinner han och flickorna tvingas överleva själva… eller? När de hittas fem år senare är de förvildade men vid liv och enligt dem själva är det Mama som hållit dem vid liv…

Flickorna placeras hos deras farbror Lucas (spelad av Nikolaj Coster-Waldau) men det visar sig vara lättare sagt än gjort att uppfostra två småflickor som levt isolerat i fem år. Det hela blir heller inte bättre av att Mama verkar ha följt efter tjejerna från stugan och till deras farbror. Och alla vet ju att en mammas kärlek är starkare än det mesta…

Jag gillar "Mama". Den har en obehaglig känsla över sig och man sitter hela tiden på helspänn och förväntar sig att det ska dyka upp både det ena och det andra. Sen gillar jag hur man lyckats få tjejerna att verkligen se förvildade ut. Riktigt bra att få så pass unga barn att spela så bra och övertygande.

När så upplösningen kom var jag övertygad om att man skulle sabba det hela och ta den fega vägen ut men det gör man faktiskt inte. Jag ska inte säga för mycket men det blev inte helt som jag trott. Överlag en riktigt lyckad film som både får en att sitta på helspänn och även ger tittaren en obehagskänsla som är riktigt skön… Om ni förstår vad jag menar.


EXTRAMATERIALET

Det mest intressanta bland extramaterialet är helt klart den kortfilm som inspirerade filmen. Den är kort, en två, tre minuter, och en riktig lågbudgetfilm men den är helt klart kul att se. Vi bjuds även på en titt bakom kulisserna och jag gillar det vi får se om hur man skapade Mama och hur man fick henne att se så speciell ut som hon gör. Det finns också några borttagna scener men de hade vi nog klarat oss utan.


TRE SAKER

1. Om någon tvekade så är det Nikolaj Coster-Waldau som spelar båda bröderna.

2. Mama spelas av Javier Botet…

3. …men rösten görs av Jean Moffat.


HANS-ÅKE LILJA (2013-09-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA