Klassiskt men ändå spännande och bra

FILMEN

"The Roommate" handlar om Sara (Minka Kelly) som flyttar hemifrån från småstaden till Los Angeles för att börja på college. Som rumskamrat får hon Rebecca (Leighton Meester). Till en början verkar Rebecca vara världens gulligaste tjej och de två blir bra vänner. Men ganska snabbt visar det sig att Rebecca inte mår helt bra och att det enda hon vill är att ha ensamrätt på Saras vänskap. Detta leder till flera obehagliga händelser för personerna runt om Sara. När Sara träffar Stephen (Cam Gigandet) och blir förälskad blir Rebecca galen av svartsjuka. Till slut inser även Sara att det är fara för hennes liv om hon fortsätter att bo tillsammans med Rebecca.

Det här är en klassisk psykologisk thriller som jag verkligen tyckte om. Skådespelarna är unga och på uppgång i Hollywood och vi känner igen flera av dem från bland annat "Gossip Girl" och "Twilight". Det är framför allt Leighton Meester som imponerar mest i sin smått psyksjuka roll. Det här ger oss en helt annan bild än vad vi får av henne i "Gossip Girl". Hon visar att hon kan det där med skådespeleri och castingen av henne känns klockren. Även de andra fungerar bra i sina roller även om det är just Meester som sticker ut lite mer.

Filmen är som sagt bra och passar perfekt för tonårsdejten. Visst, den kanske inte innehåller massa nytänkande, men den fungerar bra i sin genre. Jag gillar upplägget och kommer på mig själv flera gånger att jag tycker att det är väldigt spännande. I vissa scener förväntar jag mig att det ska bli på ett visst sätt men blir sedan positivt överraskad när det visar sig vara fel. Storyn är bra och jag upplever aldrig att det blir för mycket av något.

Det är dock lite komiskt att man väljer att casta två tjejer till de stora rollerna som är så himla lika. För någon som ser tjejerna för första gången kan det nog faktiskt bli lite snurrigt till en början i vem som är vem, men med tanke på en sekvens i filmen finns det kanske en poäng i att skådespelarna är så lika.


EXTRAMATERIALET

De borttagna scenerna fyller ingen funktion för filmens helhet och det var alltså helt korrekt beslut att klippa bort dem. I bakomfilmen blir det de klassiska intervjuerna med inblandade och det är alltid lite intressant att höra hur folk som arbetat med filmen tänker kring vissa saker.

Däremot är extramaterialet om att filmen innehåller massa unga tjejer helt överflödig då det nästan är samma material som i bakomfilmen. Ett litet extramaterial om filmens kläder som faktiskt känns ganska tråkigt och endast som någon utfyllnad. Den alternativa öppningssekvensen känns lika tråkig den.


TRE SAKER

1. Filmens regissör är dansk och heter Christian E. Christiansen.

2. I en scen tar Sara och Rebecca bild på sig själva med en digitalkamera. Vi tittare får se bilden i kameran när den tas och sedan när tjejerna tittar på den. Det är dock inte samma bild och lite störande.

3. I en scen får en liten söt kattunge möta ett hemskt öde. Det får mig osökt att tänka på en viss kokande kanin i en gammal klassiker.


MARIA EREMO (2011-09-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Sony
Ljud: DTS-HD 5.1 MA
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
Kommentar med regissör, Borttagna scener, Making of, Roommate - Nästa stjärngeneration, Featurette
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA