Tramsigt men okej

FILMEN

Uttrycket "tjejfilm" kan man tycka vad man vill om men i vissa fall passar det där genusuttrycket otroligt bra, så är fallet med "Monte Carlo".

Grace (Selena Gomez) bor i Texas och har precis tagit examen från high school. Hon arbetar extra som servitris tillsammans med den några år äldre Emma (Katie Cassidy). Tjejerna ska resa till Paris och har planerat resan länge. Dagen innan avresa får de dock en mindre rolig överraskning. Grace styvsyster Meg (Leighton Meester) ska följa med på resan, något som ingen av tjejerna vill, inte ens Meg.

Trion åker i alla fall iväg och ganska snabbt blir Grace förväxlad med den förmögna arvtagerskan Cordelia Winthrop Scott, något tjejerna tar tillvara på. Rätt som det är befinner de sig mitt uppe i lyx och spännande äventyr i Monte Carlo. Givetvis finns det även tre killar med i denna story. Owen (Cory Monteith) som är pojkvän till Emma, Riley (Luke Bracey) som fastnar för Meg och så Theo (Pierre Boulanger) som blir kär i Cordelia, eller är det Grace?

Filmen känns tyvärr lite tramsig mellan varven och just själva grejen att Grace och Cordelia blir förväxlade och spelas av samma skådespelerska gör att det blir lite för barnsligt. Men annars är filmen ganska okej ändå. Det är en sådan film som man vet vad man får, inga direkta överraskningar men helt okej unga och heta skådespelare som bara med sina namn förmodligen lockar många unga tittare.


EXTRAMATERIALET

Endast en liten kort bit om de tre killarna i produktionen, helt fokus på dem och jag kan gissa att det är för att målgruppen är tjejer. Ganska dåligt kan jag tycka och där hade man väl kunnat gå ifrån den stereotypa tanken om att alla unga tjejer vill dregla över tre snygga killar?


TRE SAKER

1. Både Katie Cassidy och Leighton Meester har vi sett, eller ser i serien "Gossip Girl". Cory Monteith däremot kommer från succén "Glee".

2. Filmen spelades in i flera olika länder, bland annat Frankrike, Ungern och Monaco.

3. Julia Roberts och Nicole Kidman var påtänkta till rollerna men produktionen ville göra filmen med en yngre uppsättning skådespelare.


MARIA EREMO (2012-02-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin romantisk komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Romantisk komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Ding-Dang-Delicious: The boys of Monte Carlo
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA