Ledarskap vs. festande… och kovältning

FILMEN

Otis är tjuren som gillar att festa och hitta på bus. Tyvärr gillar inte alla det, speciellt inte hans pappa Ben. Ben är nämligen bossen över bondgården de bor på… när det gäller djuren i alla fall.

Ben hoppas att Otis ska ta över när han inte kan leda gårdens djur länge men Otis är mer av åsikten att varje djur ska klara sig skälv. Ända tills Ben faller offer för ett gäng prärievargar som har ihjäl Ben när han hindrar dem från att fånga några av gårdens hönor.

Nu ser resten av gården upp till Otis för ledarskap, ett ledarskap som Otis själv inte vill ha. Men en dag när prärievargarna kidnappar en av kycklingarna som Otis är extra förtjust i är måttet rågat. Otis ger sig av efter vargarna, nu är det dags att en gång för alla sätta stopp för deras framfart.

"Bondgården" är gjord av barnprogramskanalen Nickelodeon och för att vara en barnfilm är den rätt otäck. De slåss, Ben dör och prärievargarna är minst sagt läskiga. Den är dock väldigt bra animerad. Det enda jag inte gillar är att vissa av korna och tjurarna, speciellt Ben och Otis inte riktigt ser ut som kor/tjurar. Ibland ser de nästan ut som björnar vilket naturligtvis inte är meningen.

Filmen är dock väldigt rolig. Jag skrattade högt emellanåt och det är ju alltid ett gott betyg. Rösterna görs av kändisar som Kevin James, Courtney Cox, Sam Elliot, Danny Glover, Wanda Sykes, Andie MacDowell och David Koechner och alla gör väldigt bra ifrån sig. Det är inte någon röst som känns fel. Alla passar väldigt bra.

"Bondgården" är en utomordentlig familjefilm (förutom för de allra minsta då) som bäst avnjuts tillsammans med familjen och lite chips en fredagskväll. Jag tror både stora och små kommer att skratta högt, det gjorde i alla fall jag.


EXTRAMATERIALET

När det gäller extramaterialet är det som vanligt när det gäller animerade filmer fullspäckat. Vi får dokumentärer som behandlar animering och skådespelarna som gör rösterna. Vi får dessutom bortklippta scener (där man även får se vissa av dem i väldigt tidiga versioner), musikvideos, radio- och biokampanjer för att promota filmen.

Utöver detta får vi även kommentarer av Steve Oedekerk, Paul Marshall och teamet bakom "Bondgården".


TRE SAKER

1. Trots att både Otis och Ben är tjurar har de fått spenar. Anledningen till detta är att regissören till filmen tyckte att det vore kul med tjurar med spenar. Själv tycker jag kanske inte att det är så överdrivet kul men dock bättre än att visa vad tjurar egentligen har mellan benen…

2. En rolig scen är när Otis åsnekompis tvingas kicka ner bonden tre gånger för att han råkat se djuren när de är sig själva och inte som djur förväntas vara. De arrangerar det sen så att det ser ut som om han suttit och läst under ett träd och fått en gren i huvudet så han tuppade av.

3. En annan scen som var väldigt rolig är när tre grabbar ägnar sig åt kovältning. Det går ut på att man smyger sig fram till en sovande ko och välter omkull den. En otroligt kul reaktion från kon blir resultatet.


HANS-ÅKE LILJA (2007-08-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Animerad
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Kommentarer av Steve Oedekerk, Paul Marshall och teamet bakom "Bondgården", Musikvideon "Mud", Boogy på bondgården ,
Rösterna i "Bondgården", En animerares liv, Skådespeleri med Kevin James, Bortklippta scener, Barnyard Bop - nu musikvideo, Nicks radiokampanj och Biotrailer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (12/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA