Kathleen Robertson i toppform

FILMEN

I "Last Exit" får vi följa två helt olika kvinnor under en stekhet och stressig dag. Filmen börja med att vi får se dem komma farande i en väldig fart i varsin bil och det ser ut som om de jagar varandra. Båda tappar dock kontrollen över sina respektive bilar och kraschen är oundviklig. Efter det tas vi med tillbaka till hur dagen började.

Under hela filmen växlar det sedan så vi dels får se hur två poliser försöker hålla de två kvinnorna vid liv och dels vad som hände innan de hamnade där de är.

Det visar sig att de två är helt olika och lever vit skilda liv. Dels har vi Beth Welland som spelas utomordentligt bra av Kathleen Robertson. Beth är den som har det svårt här i livet. Hon är ensamstående med en rullstolsbunden son. Hon har ett dåligt jobb där det alltid är hon som får skulden när något går åt skogen och hennes före detta man är lycklig.

Dels har vi Diana Burke också hon väldigt bra gestaltat av Andrea Roth. Diana är den som lever det goda livet. Hon har ett bra jobb, en stilig man och två välskapta barn.

Beth och Andreas vägar korsas ett antal gånger under dagen med början då Andrea av misstag prejar Beth så hon missar sin avfart på motorvägen. Det leder i sin tur till att hon kommer för sent till jobbet, missar en leverans av ett viktigt paket, får sparken och dagen mer eller mindre förstörd.

Andrea å andra sidan ska genomföra en stor presentation för en kund som hela tiden ändrar sig om när det ska ske. Samtidigt försöker hon att övervaka en inspelning av en reklamfilm och vara en god mor åt sin son som tagit med en pistol till skolan och sin dotter som just fått sin första mens.

Båda kvinnorna är alltså minst sagt uppstressade och på gränsen till ett nervöst sammanbrott. När sen Beths bil lägger av och Andrea som hamnar bakom henne inte vill sluta tuta är måttet rågat och Beth går till attack…

"Last Exit" är en mycket bra film, faktisk mycket bättre än jag trodde innan jag såg den och jag trodde faktiskt att den skulle vara bra. Dels är det Kathleen och Dianas rolltolkningar som gör den bra och dels för att man känner igen sig lite i de situationer de hamnar i. Hur många gånger har man inte, stressad till max, hamnar bakom en bil som rör sig i snigelfart? Hur många gånger har man inte fått ställa sig på bromsarna för att inte köra in i den bil som utan att använda blinkers svänger in precis framför en själv? Som tur är har det dock inte gått så långt som det gör i "Last Exit".


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består endast i lite fakta om skådespelarna och det beror förmodligen på att "Last Exit" är en TV-film med en rätt stram budget… fast en trailer för den finns väl, eller?


TRE SAKER

1. Slutet är rätt oväntat och det gillar jag. Jag kom på mig själv med att fundera, "jaha, ja så ska det naturligtvis vara…". Mycket bra slut med andra ord.

2. "Last Exit" är en så kallad TV-film. En film som visas direkt på TV. Detta gör dock bara att jag imponeras mer av den då dessa TV filmer ofta brukar ha lite sämre kvalité än till exempel en biofilm.

3. Kathleen Robertson kunde vi för 10-15 år sedan se i TV-serien "Beverly Hills" och man kan bara konstatera att hon vuxit upp. Hon var visserligen inte dålig då men nu är hon en mycket duktig skådespelare som jag hoppas vi får se mycket mer av.


HANS-ÅKE LILJA (2006-12-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA