Barnvänligt med en twist…

FILMEN

Rebecca och Cecil gillar inte sin styvmor Marissa. De tycker hon är rätt töntig och ingen de vill kalla mamma. Vad de inte vet är att hon fram till deras lillasyster föddes var en hemlig agent vars sista jobb var att fånga in en superskurk som fick tiden att gå fortare. Detta gör hon höggravid och det är inte mycket som fattas för att hon ska föda mitt i jakten. Allt går dock bra, men hon bestämmer sig för att nu får det vara slut. Inga mer uppdrag för henne. Nu är familjen viktigast. Det håller i två år…

Då är det nämligen åter igen dags för tidstjuven att göra entré. Även den här gången stjäl han tid och målet är att få tiden att gå så fort att den förstör sig själv. Marissa får rycka in och det enda som kan stoppa Armageddon, som maskinen som ökar tiden kallas, är ett halsband som Marissa givit till Rebecca i ett försök att mäkla fred. Nu är helt plötsligt alla tidstjuvens lakejer efter Rebecca...

"Spy Kids 4" är den hyfsat bra barn- och ungdomsfilm. Den är full av action och även lite slagsmålsscener som kanske är på gränsen för de minsta. Den är dock rätt underhållande och man har dessutom lyckats få till en liten överraskning på slutet. Det är heller ingen brist på fantasin när agenterna ska försöka stoppa skurkarna utan de har en uppsjö av häftiga tillbehör som de kan använda. Även skurken har sina specialgrejer.

Dock blir filmen lite för puttenuttig för mig personligen när allt ska bli sådär bra på slutet men jag påminner mig om att det faktiskt är en barnfilm jag ser och då går det bättre. Däremot får man väl kallt konstatera, och så ska det väl kanske vara också i den här typen av filmer, att det förmodligen inte är någon blir förvånad över att ungarna till slut räddar världen och på kuppen blir unga agenter själva?


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Den fräckaste grejen ungarna får är en robothund som kan både kissa olja, prutta så ögonen tåras och dessutom ställas in på stridsläge.

2. När filmen visades på bio var det som 4D-film. Dvs. man fick med ett luktkort och på vissa ställen i filmen uppmanades man att lukta på ett visst fält. Där fanns lukter som bebiskräks och stekt bacon.

3. Robert Rodriguez som bland annat gjorde "Machete" har både skrivit manus och regisserat filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2012-01-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (6)
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (2/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA