Männen i svart är tillbaka… från framtiden

FILMEN

Will Smith och Tommy Lee Jones är tillbaka som skyddare av jorden mot utomjordiska elakingar. Den här gången får de Boris The Animal på halsen efter att han rymt från ett superfängelse man byggt åt honom på månen efter att ha suttit där mycket länge. Nu ger han sig ut för att hämnas på den som satte honom där, nämligen K.

Det som gör detta extra besvärligt för K och J är dels att J inte har en aning om vilket speciellt band K och Boris har och dels vilka hemligheter K har undanhållit för J under många år. Dessutom får Boris tag på en tidsresemanick som gör att han kan åka tillbaka i tiden och eliminera K innan han hinner sätta honom i det fängelse han nu lyckats rymma från. Förvirrande? Lite. Dessutom är det bara J som minns att K faktiskt överlevt och funnits i nutiden, eller en alternativ nutid. För att fixa detta måste även han resa tillbaka i tiden och se till att K inte mördas. Väl där träffar han dock den då yngre K och konstigheterna börjar.

Gillar man de två första "Men in Black"-filmerna kommer man att gilla även den här. Will Smith, Tommy Lee Jones och Josh Brolin, som spelar den yngre K, gör alla ett bra jobb och dessutom tycker jag man fått till ett manus som tillför något nytt när det gäller handlingen samtidigt som det kopplar ihop de andra filmerna med att avslöja lite bakgrundsfakta.

Ska man klaga på något är det väl kanske avsaknaden av de små finesserna som vi sett mer av i andra filmer. Jag tänker då framförallt på små aliens som dyker upp här och där, den lilla hunden som var med i andra filmen, de roliga vapnen de använder (finns visserligen en del här) och så vidare. Detta är inget större problem men det känns lite som om man inte orkat göra det där lilla extra när det gäller dessa saker den här gången. Man har mer inriktat sig på tidsresan och allt vad den innebär, vilket man i sig lyckats med.


EXTRAMATERIALET

Naturligtvis får vi en massa extramaterial som beskriver hur filmen gjordes. Vi får se hur man filmade mot green screens, hur visa saker datoranimerades och så vidare. Riktigt intressant.

Vi får även ett kommentarspår, bloopers och ett spel som jag personligen kunnat vara utan. Det är dock under hållande att se hur filmen gjordes och jag gillade speciellt den där lila varelsen som Boris hade boende i handen.


TRE SAKER

1. Emma Thompson dyker upp som chef för MiB (Agent O). Känns lite sådär. Jag tycker inte hon är speciellt rolig om jag ska vara ärlig.

2. Lady Gaga dyker upp i filmen i form av ett hologram.

3. Som alltid i filmer som handlar om att åka fram och tillbaka i tiden finns det även här en massa fel i stil med att man visar bilmärken 1969 som inte fanns förrän 1971 och liknande. Slarvigt men kul att leta efter.


HANS-ÅKE LILJA (2012-10-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (3)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Sony
Ljud: DTS-HD 5.1 MA
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Extramaterial:
Upptäck alien-spelet, The evolution of cool: MIB på 1960-talet vs. idag, Keeping it surreal: så skapades VFX, Scenutforskare och Så skapades filmen.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA