En bra film för hela familjen

FILMEN

Nanny McPhee är den perfekta nannyn. Hon lyckas, med sin förmåga att trolla, alltid att få barnen dit hon vill. Hon har fem lektioner som barnen ska genomgå för att bli väluppfostrade och än så länge verkar hon inte ha misslyckats. I "Nanny McPhee och den magiska skrällen" kommer hon till en bondgård där familjen Green bor. På besök har de kusinerna från stan som är otroligt bortskämda. Konflikten är ett faktum och McPhee sätts på sitt svåraste prov hittills.

Naturligtvis finns det en elaking med också och den här gången är det morbror Phil som för att täcka sina spelskulder behöver få Isabelle (mamman i familjen) att tro att hon inte har råd att ha gården kvar nu när fadern i familjen är i armén och att hon därför måste sälja den. Isabelle stretar dock emot så Phil får hitta på det ena fula tricket efter det andra.

"Nanny McPhee och den magiska skrällen" är en riktig familjefilm som både liten och stor kan uppskatta. Den innehåller lite magi, lite skratt, lite spänning och ett lyckligt slut så vad mer kan man önska? I rollen som McPhee ser vi Emma Thompson och även om hon till en början är lite svår att känna igen gör hon rollen mycket bra. Även ungarna spelar sina roller riktigt bra, vilket inte alltid är fallet.

Specialeffekterna är dessutom riktigt roliga och när de förrymda griskultingarna börjar klättra i träd och utöva vattendans är lyckan total. "Nanny McPhee och den magiska skrällen" är definitivt väl tillbringad tid på en eftermiddag eller kväll med familjen.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består förutom ett kommentarspår av borttagna scener och några korta filmer om hur filmen gjordes. De borttagna scenerna är av blandad kvalité och alla kanske inte hör hemma i papperskorgen. Vi får även en kort beskrivning till den borttagna scenen, vilket är kul.

Filmerna om filmen är korta men beskriver ändå lite hur filmen gjordes. Vi får se både hur Thompson blir McPhee och höra hur man gjorde scenerna med grisarna och kråkan. Dock är dessa dokumentärer väldigt korta och inte speciellt ingående.


TRE SAKER

1. Kråkan Edelweiss är riktigt kul även om han kanske skulle äta mindre fönsterkitt…

2. Om det är moraliskt rätt att Nanny McPhee blir vackrare för varje lektion hon lär ungarna låter jag er bestämma själva…

3. Emma Thompson har även skrivit manus till filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2010-11-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.40:1
Extramaterial:
Borttagna scener, 6 minidokumentärer och Kommentarspår
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA