Fängelsefilmen som blev något mer

FILMEN

"Son of a Gun" ser till en början ut att kunna bli en klassisk fängelsefilm och den börjar just som det också. Vi får se 19-årige JR som åker in för ett mindre brott. Han hamnar dock bland de värsta av de värsta av Australiens brottslingar och här gäller det att ligga lågt. Något som JR lyckas så där med.

När han försöker hjälpa en medfånge som systematiskt utsätts för sexuellt våld av andra intagna går allt fel och nu är det han som behöver skydd. Och det får han. Han får det av Brendan Lynch, en av de värsta brottslingarna i hela fängelset, men inte gratis…

JR dras in i en härva av pengar, guld, kvinnor (en specifik) och hänsynslösa människor för att bara nämna några ingredienser. Ewan McGregor spelar Lynch och den för mig okände Brenton Thwaites spelar JR och båda gör de ett bra jobb. McGregor är ju alltid bra men som sagt övertygar även Thwaiters. Kanske inte på samma sätt som McGregor men tillräckligt.

Filmen är spännande och innehåller mycket action och man fattar tycke för karaktärerna, även de som inte alltid är så sympatiska. Filmen känns lite som en lågbudgetfilm med stor budget om ni förstår vad jag menar. Känslan från en lågbudgetfilm, den där lite korniga, är väldigt påtaglig men inget annat med filmen känns lågbudget.

Nu är kanske inte "Son of a Gun" en film man ser om gång på gång men en gång fungerar den bra och den gör sitt jobb med att underhålla tittaren och i alla fall jag är ganska nöjd när jag trycker på stopp.


EXTRAMATERIALET

Inget


TRE SAKER

1. Filmen är baserad på verkliga personer, Brenden Abbott och Brendan Berichon.

2. Kul med en film som inte utspelar sig i USA - även om det inte är så stor skillnad.

3. Slutet känns tyvärr lite för Hollywoodfierat.


HANS-ÅKE LILJA (2015-05-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (16/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA