Lillebror stjäl showen

FILMEN

Frasier Crane är tillbaka för en sjunde säsong av TV-serien "Frasier" och det tuffar på i stort sätt samma stil som tidigare. Det är egentligen ingen större skillnad på denna och tidigare säsonger men samtidigt är det inte direkt förändring man letar efter när det gäller "Frasier".

Frasier ska vara just Frasier. Han ska vara den där neurotiska, lite stirriga figuren som gör det mesta fel men samtidigt har ett hjärta av guld. Sen har vi ju förstås hans bror Niles som är ännu värre.

Faktum är att jag kommer på mig själv med att sitta och tycka att Niles är bättre än Frasier själv… på nästan alla plan. Den här säsongen skiljer han sig från sin fru Maris och hans ekonomiska problem får honom bland annat att flytta in hos Frasier vilket genast leder till problem. Och det blir inte bättre av att han sen flyttar till en riktigt dålig ungkarlslägenhet.

Nu finns det ju även fler karaktärer i serien som är värda att nämnas. Vi har Roz Doyle, Frasiers kollega på radiostationen, Martin Crane som är far till Frasier och Niles och dessutom Daphne Moon som är Martins massös och allmän vän till familjen. Tillsammans bildar de en riktigt bra ensemble och även en riktigt bra serie.

Som tidigare är det Kelsey Grammer vi ser i rollen som Frasier och David Hyde Pierce som Niles. Även Peri Gilpin, John Mahoney och Jane Leeves är tillbaka som Roz, Martin och Daphne och just det faktum att man lyckats hålla kvar samma skådespelare och samma karaktärer gör att säsongen känns extra stabil. Det är alltid en inkörssträcka om det ska introduceras nya karaktärer. Här är det full fart från avsnitt ett.

Boxen innehåller alla 23 avsnitt från sjätte säsongen på fyra diskar och det betyder en speltid på nästan åtta och en halv timme. Tyvärr är det inte ofta man hinner beta av alla avsnitten efter varandra men jag tror ändå att om man skulle göra det så skulle serien hålla för det, vilket inte är allt för vanligt.


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Under seriens gång är det två hundar som agerat i rollen som Eddie, Martins hund. Dels var det Moose och dels Enzo the Dog.

2. Lisa Kudrow skulle från början spela Roz men ersattes strax innan man började spela in av Peri Gilpin. Man kan inte låta bli att undra vad som hänt med "Vänner" om hon fått rollen som Roz istället för Phoebe.

3. Apropå Maris (Niles före detta fru) så såg man aldrig, under alla år serien visades, hennes ansikte.


HANS-ÅKE LILJA (2007-11-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (30/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA