Förutsägbar handling - sockersött slut

FILMEN

"Hemma bäst" är historien om Tripp som är 35 år och fortfarande bor hemma hos sin mamma och pappa. Där får han allt serverat på silverfat. Hans mamma tvättar, lagar mat och städar åt honom. Han har det hur bra som helst med andra ord och har inga planer på att flytta.

Det har dock hans föräldrar. De hyr därför Paula för att hon ska låtsas bli Tripps flickvän och på så sätt få honom att vilja flytta hemifrån. Så långt låter filmen rätt intressant.

Tyvärr faller den in i det mönster vi redan sett i hur många filmer som helst på film. En flicka ska låsas bli kär i en pojke, flickan och pojken bli kära på riktigt, bluffen avslöjas, pojken hatar flickan, vännerna läggar sig i och de blir tillsamman igen.

Tyvärr blir filmens riktning glasklar rätt tidigt i filmen och upplösningen så sockersöt att det nästan rinner om TV:n.

Det som gör filmen uthärdlig är Matthew McConaughey och Sarah Jessica Parker som Tripp och Paula. De gör ett jättejobb och lyckas faktiskt hålla filmen intressant ända fram till upplösningen men då kan inte ens de rädda den.

Vi ser även Kathy Bates och Terry Bradshaw som Tripps föräldrar och de är faktiskt riktigt kul som lite tafatta och nervösa föräldrar som vill bli av med sin son. Bradshaws glädje när Tripp berättar att han ska flytta är obetalbar, för att inte tala om hans idé till ett nakenrum…

Tyvärr blir dock "Hemma bäst" ytterligare en av dessa dussinfilmer med en förutsägbar handling och sockersött slut.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av lite intressant material och lite som är totalt ointressant och inte alls passar in på DVD:n.

Det som är av intresse är en bakom kulisserna-film om hur filmen gjordes samt något som man kallat för Moviefone.com utan manus. Där sitter Matthew McConaughey och Terry Bradshaw och intervjuar varandra med egna frågor eller tittarfrågor. De spånar fritt och följer inte något manus, därav namnet.

Sen har man slängt in tre dokumentärer om fenomenet barn som bor hemma hos sina föräldrar långt upp i åldrarna och att dejta på 2000-talet. Visst det kan vara lite intressant att se men inte som extramaterial på en DVD.


TRE SAKER

1. Vid ett tillfälle i filmen blir Tripp biten av en ödla och ramlar ner för ett berg. När man efter att den bitit får se en när bild på ödlan har de gjort det så att den ser ut att skratta och de har även lagt på en skrockande ljudeffekt. Detta är så oväntat att det faktiskt blir rätt kul.

2. Flera gånger under filmen slås jag av hur lika Sarah Jessica Parker faktiskt är Madonna till utseendet. Visste jag inte bättre skulle de kunna vara syskon.

3. På originalaffischen till filmen puttar Sarah en stående Matthew medan han på bland annat den svenska affischen sitter i en soffa som hon puttar med hjälp av en säckkärra. Det är rätt kul att se hur lika omslagen är men ändå inte…


HANS-ÅKE LILJA (2006-08-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Bakom kulisserna: Skapandet av "Hemma bäst", "Hemma bäst"-fenomenet, Att dejta på 2000-talet, Moviefone.com utan manus med Matthew McConaughey och Terry Bradshaw, "Hemma bäst"-tävling och Biotrailer
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA