30 brottare, en ring, en segrare

FILMEN

Royal Rumble är årets första stora gala och den inleds med en match om ECW-bältet mellan Jack Swagger och Matt Hardy som båda är bra brottare även om de har otroligt olika stilar. Hardy är en akrobat medan Swagger är en klassisk brottare som kör med mycket brottargrepp. En lagom spännande match blir det som är oviss in i det sista.

Detta följs av galans svagaste match som är en Diva-match mellan Melina och Beth Phoenix. Tyvärr är det en rätt tråkig match… som det brukar vara när "divorna" är inblandade.

En av de större matcherna på galan följer därefter i form av JBL:s utmaning för tungviktarbältet som för stunden innehavs av John Cena. JBL har dessutom Shawn Michaels vid sin sida, som en anställd. Michaels har nämligen, vid ett läge då ekonomin var knaper, tagit anställning hos JBL som är WWE:s millionär. Hans uppgift är nu att se till att JBL lämnar ringen med bältet. Gör han det löser JBL hans skuld, om inte blir det mer tungt jobb för stackars Michaels. Det blir en rätt bra match mellan den småknubbige JBL mot den extremt tränade Cena. När sen slutet kommer är det fullständigt oväntat.

Jeff Hardy och Edge står näst på tur och Hardy är nog den mest otursföljde brottaren just nu. Innan "Survivor Series" 2008 blev han ju nerslagen på sitt hotell. Innan den här galan har han blivit prejad av vägen med sin bil samt snudd på blivit uppeldad av den pyroteknik han använder när han går in till ringen. Den här gången tar han sig dock till scenen utan problem men innan Edge kommer ut, dyker Edges fru (som är en höjdare inom WWE) upp och förklarar att man nu inte kan bli diskad i matchen vilket betyder att Edge och hans svåger (som han har med sig till ringen) kan göra vad som helst med Hardy utan att bli diskad. Som väntat blir det en hård och kul match och i slutet av matchen får vi dessutom reda på vem det är som ligger bakom alla olyckor Jeff råkat ut för…

Sen är det dags för galans höjdpunkt, en Royal Rumble-match. Den går till så att två brottare startar i ringen. Sen kommer det var 90 sekund in en ny brottare till 30 brottare tagit sig till ringen. Här gäller det dock inte att få sina motståndare uträknade utan här ska man kasta dem över översta repen så de landar med båda fötterna på golvet. Gör de det är de ute. Den som sen står ensam kvar i slutet är garanterad en titelmatch på "Wrestlemania 25". Royal Rumble-matchen är riktigt underhållande. Det är inte varje dag man får se 30 brottare som är väldigt olika möts i samma ring, har samma regler men har helt olika förutsättningar. Big Show är till exempel inte den lättaste att få över repen…

Innan varje match får vi en grundlig genomgång på varför de brottare som ska ut i just den matchen har en pågående kamp. Ovärderligt om man inte följer WWE på TV.


EXTRAMATERIALET

Rob Van Dame gör comeback i WWE i och med denna gala och här får vi en kort intervju med honom innan han ska in i ringen.

Vi får även se Randy Orton utmanas av Stephany McMahon efter att han slagit ner hennes far. Det är dock inte hon som ska spöa upp honom utan det överlåter hon till sin bror. Tyvärr avslutas klippet rätt abrupt…


TRE SAKER

1. Jeff Hardy är otrolig på att hoppa från stegar. Här får vi se honom klättra upp på en stege som är 3-4 meter hög och sen bara slänga sig handlöst på Edges svåger när han ligger på kommentatorsbordet. En otrolig manöver som man inte tror någon ska kunna överleva.

2. Jag gillar verkligen Edge. Han är en riktigt bra brottare som dessutom har en riktigt bra låt när han går in till ringen.

3. "Royal Rumble 2009" är en hyfsad gala om höjdpunkterna är definitivt Royal Rumble-matchen och Edge och Jeff Hardys match.


HANS-ÅKE LILJA (2009-07-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk Widescreen
Extramaterial:
Todd Grisham intervjuar en överasknings deltagare i Royal Rumble och Randy Ortons story RAW January 26 2009
RECENSERAT DENNA DAG (1/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA